Dolar 32,5692
Euro 34,6876
Altın 2.508,26
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Ebe, ‘Mesleğimi Yapmaya Engel Oluyorsunuz’ Diyerek İstifa Etti

Ebe, ‘Mesleğimi Yapmaya Engel Oluyorsunuz’ Diyerek İstifa Etti
REKLAM ALANI
6 Eylül 2022 18:42
1.557

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan bir hemşire, “Ben 13 yıllık emeğimi çöpe attım. Çünkü sağlığım, oturduğu koltuğu devletin değil şahsi malı gibi görenlerin yaptıklarına boyun eğemeyeceğim kadar kıymetli” paylaşımında bulunarak istifa ettiğini duyurdu.

 

ARA REKLAM ALANI

“13 yıllık emeğimi çöpe attım” diyen ebe, sağlığının oturduğu koltuğu devletin değil, şahsi malı gibi görenlerin yaptıklarına boyun eğmeyeceği kadar kıymetli olduğunu söyledi.

 

Twitter’da Neva isimli bir kullanıcı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli olduğunu belirterek ilginç iddialarda bulunarak istifa etti.

 

Paylaşımına sendikaları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile haber kanallarını etiketleyen kullanıcı hastaneye verdiği istifa dilekçesini paylaştı.

 

Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan hemşire görevinden istifa ettiğini duyurdu. 13 yıllık emeğinin çöpe attığını ifade eden hemşire, özellikle hastane yönetimiyle yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, istifa dilekçesinde şu ifadeleri kullandı; “Hastanenizde Ekim ayı 2017 yılından itibaren 657’ye tabi olarak ebe olarak görev yapmaktayım. Covid-19 salgını ile ağırlaşan iş yükümüz hastane idaresinin keyfi ve yasal olmayan uygulamaları, liyakatsiz, eşitlikten uzak, emeğin, bilginin ve kıdemin göz ardı edilerek ‘ben böyle uygun gördüm’ mantığı ve ceza yöntemleri ile daha da ağırlaştırılması, mesleğimi, icra etmeme engel olmaktadır.”

 

“BEN 13 YILLIK EMEĞİMİ ÇÖPE ATTIM”

 

 

Hemşirenin sosyal medyadan yaptığı paylaşım ise şöyle, “Ben 13 yıllık emeğimi çöpe attım. Çünkü sağlığım, oturduğu koltuğu devletin değil şahsi malı gibi görenlerin yaptıklarına boyun eğemeyeceğim kadar kıymetli.

 

“EMEĞİMİZ KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL”

 

Covid-19 salgını ile hastane idaresi, yoğun bakım sertifikası olmasına rağmen idareye yakın olan isimleri ya geri plana, ya idari birimlere çekti ya da dönüşümlü çalışılacak diyerek evlerine gönderdi o dönüşüm hiç olmadı ve açıklamaları ‘biz onları unuttuk’ oldu. Hastane yönetimi kendinden olanlar ve diğerleri diye hastaneyi ikiye ayırmış durumda, çalışma şartlarımız kıdemimiz, emeğimiz kimsenin umurunda değil karşımızda muhattap olabileceğimiz kimse yok. Çoğu servis sorumlusuyla bile konuşamazken müdürümüze ulaşamıyoruz bile.

 

“ÖNEMLİ OLAN ONLARIN NEYİ VE KİMİ İSTEDİĞİ”

 

Yoğun bakımın en yoğun en zorlu zamanlarında günaşırı 24 nöbetlerle çalıştırılıp, şimdi kendilerine yakın olan isimleri oraya alabilmek için tebliğ dahi edilmeden görev yerimden gönderildim. Çünkü bizim ne kadar ve nasıl çalıştığıma değil önemli olan onların neyi ve kimi istediği.”

 

 

Ebe kadrosunda hastanede görev yaptığını ileri süren Neva kullanıcısının paylaşımı şu şekilde:

 

“Ben 13 yıllık emeğimi çöpe attım. Çünkü sağlığım, oturduğu koltuğu devletin değil şahsi malı gibi görenlerin yaptıklarına boyun eğemeyeceğim kadar kıymetli hastane yönetimi kendinden olanlar ve diğerleri diye hastaneyi ikiye ayırmış durumda, çalışma şartlarımız kıdemimiz, emeğimiz kimsenin umurunda değil karşımızda muhattap olabileceğimiz kimse yok.

 

Çoğu servis sorumlusuyla bile konuşamazken müdürümüze ulaşamıyoruz bile. Covid-19 salgını ile hastane idaresi, yoğun bakım sertifikası olmasına rağmen idareye yakın olan isimleri ya geri plana, ya idari birimlere çekti ya da dönüşümlü çalışılacak diyerek evlerine gönderdi o dönüşüm hiç olmadı ve açıklamaları ‘biz onları unuttuk’ oldu.

 

Yoğun bakım ve Covid-19 servislerine ebesinden anestezi teknikerine kimi zaman sözleşmeli olanları ‘sözleşmeni yakarım’ diye tehdit edecek kadar ileri giderek zorla gönderildi. Salgın bitip durumların düzelmesi ile birlikte kendilerince ‘uygunsuz’ görülerek….hastanenin tüm birimlerine görevlendirme yazısı yazmadan tebliğ etme gereği bile duymadan görev yerlerimiz değiştirildi.

 

Yoğun bakımın en yoğun en zorlu zamanlarında günaşırı 24 nöbetlerle çalıştırılıp, şimdi kendilerine yakın olan isimleri oraya alabilmek için tebliğ dahi edilmeden görev yerimden gönderildim. Çünkü bizim ne kadar ve nasıl çalıştığıma değil önemli olan onların neyi ve kimi istediği” ifadelerine yer verdi.

 

SES’DEN DESTEK

 

Öte yandan paylaşımı alıntılayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ise, “Gazi Yaşargil EAH’nde çalışan, 13 yıllık bir hemşirenin isyanıdır bu istifa. Liyakatsiz yöneticilerin keyfi tutumlarının bir sonucudur. Hemşire arkadaşımız dilekçesinde bunu en yalın haliyle anlatmış. Liyakatsiz yöneticilerin derhal görevden alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullanarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.