Dolar 32,4286
Euro 34,5977
Altın 2.384,91
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

DÜ Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumu Başladı

DÜ Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumu Başladı
REKLAM ALANI
17 Kasım 2022 13:51
1.427

Dicle Üniversitesi Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumu (DUDS–2022) Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlendi.

 

ARA REKLAM ALANI

Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, kurum müdürleri, rektör yardımcıları Prof. Dr. Kadir Turan ve Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

 

Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Turan yaptığı konuşmada sempozyumun yapılma kararı ve aşamalarını anlatarak, bilimsel çalışmaların önemine vurgu yaptı. İki ya da daha fazla disiplini, tutarlı bağlantılarla birbirine entengre eden bir bakış sunan disiplinler-arası yaklaşım olduğunu belirten Turan, emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etti.

 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise bir hayalin peşinden koşmanın o hayali elde etmek olduğunu belirterek, Dicle Üniversitesi için hayal ettikleri hedefe ulaşabilmek için herkesin çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

 

Farklı branşların, disiplinlerin bilim üretmesinin kıymetli olduğunu söyleyen Karakoç, üniversite olarak destek konusunda imkanlar dahilinde projelere olumlu baktığını vurguladı.

 

 

Açılış konuşmalarının ardından “Akademik Sinerji” paneli gerçekleşti. Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan’ın moderatörlüğünde yapılan panelde Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, “Yapay Zeka ve Disiplinler Arası Çalışmalar”, Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç, “ Lazerler, çeşitleri, etkileri, korunma yöntemleri ve bazı önemli uygulamaları” Prof. Dr. İskender Yıldırım, “ Tarımda İnterdisipliner Çalışmalar” ve Prof. Dr. Sezgin Bakırdere de “Kimya Bilimi” adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

 

DUDS-2022; disiplinlerarası çalışmalar yapan araştırmacılar, uygulayıcılar ve eğitimcilerin son araştırmalarını, yenilikleri, eğilimleri, deneyimleri ve değerlendirmelerini sunmaları ve tartışmaları için bir ortam sağlıyor. Sempozyumda farklı disiplinlerden (Mühendislik, Fen, Tıp, Ziraat, Veteriner, Eczacılık, Mimarlık, Diş Hekimliği, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler vs.) yapılmış ortak çalışmalara yer verilecek.

 

Dicle Üniversitesi tarafından organize edilen Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumunun (DUDS–2022)amacı; disiplinlerarası çalışmalara katkı sağlayan akademisyenler, araştırmacılar, kamu ve özel sektör çalışanlarını bir araya getirmek, yapılan yeni ve farklı araştırmaları, çalışmaları, uygulamaları ve düşünceleri paylaşmak.

 

Panelin soru-cevap bölümünün ardından Sempozyumda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Sempozyum iki gün boyunca çeşitli oturumlarla devam edecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.