Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Diyarbakır’dan Hükümete ‘Elektrik Dağıtımını Kamulaştırın’ Çağrısı

Vatan Partisi Diyarbakır’da ‘Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma’ açıklaması düzenledi.

Diyarbakır’dan Hükümete ‘Elektrik Dağıtımını Kamulaştırın’ Çağrısı
REKLAM ALANI
11 Şubat 2022 21:28
1.745

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan ve beraberindeki kitle, Ulu Cami önünde Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada hükümete çağrıda bulunarak elektrik dağıtımının ücretsiz bir şekilde vatandaşa verilmesi gerektiğini açıkladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, halkın ucuz elektrik talebinin haklı olduğunu belirterek, ağırlaşan enerji krizinin faturasının halkın omuzlarına yüklenemeyeceğini belirtti. Tanhan, enerji dağıtımıyla ilgili yaşanan sorunun tek çözümünün kamulaştırma olduğunu açıkladı.

 

Diyarbakır Ulu Cami önünde yapılan açıklamada konuşan İl Başkanı Ferdi Tanhan halkın ucuz elektrik talebinin haklı olduğu, sorunun tek çözüm olduğu vurguladı. Tanhan’ın açıklaması şöyle: Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. Son bir haftada yurdun her yanında vatandaşlar ucuz elektrik talebiyle eylemler yapmıştır. Haklı taleplerini dile getiren vatandaşlarımız 99 değil, 100 haklıdır. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez!

 

ELEKTRİK ÜRETİM VE DAĞITIMINDA ÖZEL ÇIKARA SON

 

Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın çıkarının tepesine bindi. Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Hükümet, halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor. Üstelik bu şirketlerin 17’si yabancıların elinde. Yani bizim elektrik faturalarımızdan Çekya Devleti, milleti bile kar ediyor bir tek biz bu faturaların altında eziliyoruz. Devletimiz güvenliği sağladı, ticaretin, üretimin gelişmesi için her türlü fırsat var Diyarbakır’ın önünde. Dağdaki eşkıyalar dize getirildi.

 

DEDAŞ Faturaları kepenk açtırmıyor, DEDAŞ faturaları yüzünden çiftçi toprağını süremiyor, mahsülünü ekemiyor. Sanayi çarkları yüksek elektrik faturaları yüzünden duracak noktayı geldi.

 

 

TEK ÇÖZÜM KAMULAŞTIRMA

 

Enerji dağıtımı tıpkı sağlık gibi, eğitim gibi, güvenlik gibi bir kamu hizmetidir! Kar için can satılır mı, kan satılır mı? Elektrik en temel ihtiyaçtır. Ticaret ve üretimin sürdürülebilmesi için su gibidir, kan gibidir, nefes gibidir. Sanayinin, iletişimin, aydınlanmanın ve ısınmanın temel girdisidir. Dahası, enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. DEDAŞ, 31 kuruşa devletten aldığı elektriği halka 2 TL’ye satıyor. Reva mıdır?

 

Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim.

 

UCUZ ENERJİ İÇİN KOMŞULARLA İŞ BİRLİĞİ

 

Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla iş birliği yoluyla aşabiliriz. Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle iş birliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Yeter ki Hükümetimiz ABD’nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditlere karşı dostlarımıza güven versin.

 

Buradan sizlere ucuz elektrik için eylem planımızı açıklıyoruz:

 

1- Ucuz elektrik 84 milyonun talebidir. Bu sebeple her ilimizde ve ilçelerimizde, her üretim bölgesinde ucuz elektrik platformlarını kuruyoruz. Bu platformlar ucuz elektrik talep eden her vatandaşımıza açıktır. Siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, odalara çağrı yapıyoruz. Ucuz elektrik platformlarında birleşelim.

 

2- Esnaflarımızı, sanayicilerimizi, çiftçilerimizi dolaşarak ucuz elektrik ve kamulaştırma konusunda bilgilendirme ve fikir alışverişi yapacağız.

 

3- Diyarbakır’da ve yurdun her yanında basın açıklamalarımıza devam edeceğiz. Ucuz elektrik sağlanana kadar vatandaşlarımızla omuz omuza olacağız.

 

4- İmza ve bilgilendirme masaları açacağız. Yüzbinlerce bildiri dağıtacağız. Vatandaşlarımızı ucuz elektrik platformlarına davet edeceğiz.

 

Açıklamamızı tamamlarken çağrılarımızı yineliyoruz: Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın!, Ucuz elektrik verilsin!, Zamlar geri çekilsin!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.