Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

DEM Parti’den ‘Newroz’ Açıklaması!

DEM Parti’den ‘Newroz’ Açıklaması!
REKLAM ALANI
19 Mart 2024 17:14
112

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Eş Başkanı Pınar Sakık Tekin, partisinin düzenleyeceği 21 Mart’ta yapılacak newroz etkinliği hakkında açıklamalarda bulundu. 

DEM Parti Newroz Komitesi, partilerinin 21 Mart’ta düzenlenecek 21 Mart Nevruz Bayramı etkinliği hakkında bir düğün sarayında basın toplantısı düzenledi.

ARA REKLAM ALANI

Toplantıya Newroz Komitesi, DEM Parti İl Eş Başkanı Pınar Sakık Tekin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, Milletvekili Serhat Eren ile partililer katıldı.

Toplantıda komite adına açıklamalarda bulunan DEM Parti İl Eş Başkanı Pınar Sakık Tekin, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ağır tecrit altında tutulduğunu ileri sürerek, şöyle dedi; “Dünya hakları için baharın başlangıcı olan yeniliğin öncüsü olan Newroz, Kürt halkı şahsında yüz yıllardır süren direnişin sembolü olmuştur. Hakkımız için yeni bir doğuşun, yaşamın ve özgür bir geleceğin kıvılcımı olan Newroz, tekçi, soykırımcı, inkarcı anlayışlara karşı her zaman cevap olmuştur. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması tüm dünyaya yayılan ve kabul gören Abdullah Öcalan’ın öncülüğü, özgürlüğü, aynı zamanda Kürtlerin ve tüm halkların özgürlüğüdür. 25 yıllık İmralı işkence sistemi adı altında kendisiyle yapılan her görüşmede onurlu bir barışın yolunu gösteren ve bunun için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu belirten Abdullah Öcalan, mutlaka iletişimsizlikle ağır tecrit altında tutulmaktadır. Tam da bu nedenle inançla, kararlılıkla, irade ve ısrarla Newroz meydanları tecridin paramparça edileceği, onurlu bir barışın savunucusu ve direnişçisi olan Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağı meydanlar dolacaktır. Zaman, Dehaklara karşı Kavalaşma, Mazlumlaşma zamanıdır. Zaman Kürt Ulusal Birliğinin sağlama zamanıdır. Zaman işgale, sömürüye ve soykırıma karşı çıkma zamanıdır. Zaman tecridi kırıp Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama zamanıdır. Gerçekleştireceğimiz, final yapacağımız 21 Mart Amed nevruzumuzun sadece Amed halkı değil, bütün Kürdistan halkını ve Türkiye halklarını Amed’den özgürlük ateşini yükseltmeye çağırıyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.