Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Diyarbakır’daki 104 STK’dan Diyarbekirspor’a Destek ziyareti

Diyarbakır’daki 104 STK’dan Diyarbekirspor’a Destek ziyareti
REKLAM ALANI
23 Aralık 2023 15:09
284

Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları ve spor taban birlikleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası(DTSO)’nın öncülüğünde Diyarbekirspor’u ziyaret ederek hafta içinde Bursa’da yaşanan çirkin saldırılar nedeniyle Yeşil-Kırmızılı kulübe tam destek verdi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

104 STK’yı temsilen bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Bursa’da yaşanan olaylar nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yaşanan çirkin saldırılara rağmen sağduyuyu elden bırakmadan provokasyona gelmedikleri için Yeşil-Kırmızılıları tebrik etti. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, hukuki anlamda sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bursaspor- Diyarbekirspor maçının ardında kentteki sivil toplum kuruluşları ve Spor taban birliklerinden Diyarbekirspor’a tam destek geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ,DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, ASKF Başkanı Remzi Dayan, TÜFAD Başkanı Abdulsamet Karataş ,Amedspor eski başkanı Selahattin Yıldırım ile bir çok STK temsilcisi kulübün Seyrantepe’deki tesislerini ziyaret etti.

‘CEZASIZLIK DEVAM EDERSE TARAFTARSIZLIK GELECEK’

Teknik heyet ve futbolculara tatlı ikram eden STK temsilcileri daha sonra kulüp başkanı Serkan Genç ve yöneticilerle beraber kameraların karşısına geçerek Bursa’daki saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Bursa’da meydana gelen olayların kamu vicdanında derin yaralar bıraktığına dikkat çekerek; “Diyarbakır’da 104 sivil toplum kuruluşunu temsilen buradayız. Hem tebrik ediyoruz, gerçekten gururlandıracak bir futbol oynayarak Bursa’da yalnız futbol oynamanın nasıl oynandığını göstererek bir galibiyet elde ettiniz. Size yapılan saldırıda bizi çok rahatsız etti. Saldırıya karşı dik duruşunuz da bizler için çok önemliydi. Biz Diyarbakır’daki STK’lar olarak her zaman yanındayız. Son dönemlerde kentimizin takımlarının Bursa’da yaşadığı ikinci büyük olay. Biz Amedspor maçında olan olaylardan sonra da uyarılarda bulunmuştuk. Bir şekilde ceza alması gereken, futbolu kirleten yapılara ceza verilmemesi bunun sürekli devam etmesini sağlıyor. İnşallah bu son olur. Bursaspor’un Diyarbakır takımlarına, bölge takımlarına yönelik yaptığı bu çirkefçe ve futbola yakışmayan davranışlar, umarım federasyon tarafından bu defada göz ardı edilmez. Çünkü cezasızlık devam ettikçe maalesef sahalarımızın en önemli unsurlarından biri, maçların en güzel ve en önemli özelliklerinden biri olan taraftarsızlıkla oynanma gibi bir durumla karşı karşıya geleceğiz. İkinci defadır takımlarımız Bursa’da böyle bir saldırıya maruz kalıyor Buradan federasyona çağrıda bulunuyorum, lütfen bu tip olaylarda hak edene hak ettiği cezayı verin ki futbol daha da güzelleşsin, futbol bu kirliliklerden arınsın.” ifadelerini kullandı.

‘DİYARBAKİRSPOR’A HUKUKİ DESTEĞİ SUNACAĞIZ’

Diyarbekirspor kulübünün yanında olduklarını belirten Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren; “Gerek federasyonun gerekse bunun sadece bir spor disiplin meselesi olmadığını, aynı zamanda oradaki fiillerin Türkiye’deki yasal çerçeve düzenlemesinde bir suç teşkil ettiğini de hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu anlamda bu süreçte kulübümüze gereken desteği sunacağız. Sizlere önünüzdeki maçlarda başarılar diliyorum. Umarım hedeflediğiniz sonucu elde edersiniz ve bu kenti sevindirirsiniz” diye konuştu.

Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Serkan Genç, kendilerine destek ziyaretinde bulunan STK’ların temsilcilerine teşekkür ederek, kentteki vatandaşları yarın saat 14.00’da Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak Diyarbekirspor- Bucaspor maçına davet etti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.