Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

DİYARBAKIR’DA STK’LAR DOĞAL ALANLARDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından 15 Eylül Dünya Temizlik Günü münasebetiyle ’Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele’ sloganı ile başlatılan çevre temizliği kampanyasının bu haftaki durağı Bırkleyn Mağaraları oldu.

DİYARBAKIR’DA STK’LAR DOĞAL ALANLARDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI
REKLAM ALANI
13 Eylül 2020 19:07
594

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından 15 Eylül Dünya Temizlik Günü münasebetiyle ‘Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele’ sloganı ile başlatılan çevre temizliği kampanyasının bu haftaki durağı Bırkleyn Mağaraları oldu. Lice ilçesinde bulunan ve eski dönemlerde yerleşim yeri olarak kullanılan Birkleyn Mağaralarında farkındalık oluşturmak için temizlik çalışması yapıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

DTSO Kadın Meclisi, GÜNTİAD, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Turizm Platformu, Tigris Bisiklet Kulübü, Üniversal Çevre Teknolojileri ve TEMA Vakfı gibi kurumların temsilcilerinin de katılımıyla Diyarbakır’ın doğal yerleri, tarihi yerlerinde yapılan temizlik çalışmasının son durağı Bırkleyn Mağaraları oldu. STK temsilcileri ve üyeleri, farkındalık oluşturmak için çevredeki çöpleri toplayıp temizlik çalışması yaptı.

 

“AMACIMIZ ÇEVREYE DUYARLI BİR HALK YETİŞTİRMEK”

 

DTSO Yönetim Kurulu üyesi Remzi Öcal, 15 Eylül Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında DTSO olarak yaklaşık 10 STK kuruluşuyla kampanya başlattıklarını söyledi. Geçen hafta Hazro’ya gittiklerini, bu haftada Lice Bırkleyn Mağaralarına geldiklerini belirten Öcal, “Amacımız çevreye duyarlı bir halk yetiştirmek. Bu yönden de kamuoyundan da olumlu tepki aldığımız için doğamızı koruma anlamında bu etkinliği tamamladık. Finalimiz de haftaya Sur içinde yapacağız. Şu anda 90’a yakın arkadaş burada. Doğa, çok kirli bir durumdaydı. Biz bugünlük temizliği yaptık. Tabi bunu devam ettirmek için yerel yönetimler ve halkımızın biraz daha duyarlı olması lazım” dedi.

 

TEMA Vakfı Diyarbakır Kayapınar ilçe sorumlusu Nurcan Balta ise karantinanın ardından yerleşik halk ve bölgeden gelen insanların doğal alanlara akın etmeye başladıkların ifade etti. Vatandaşların akınıyla beraber ne yazık ki bir atık yığınının oluştuğunu aktaran Balta, “Biz sırf bu atık yığınına dikkat çekmek adına ayrıca doğal güzelliklerimizin de hem var olan şekilde korunması adına bir de farklı yerleri de en azında Diyarbakır’ın böyle güzelliklerini duyurmak adına il temsilcileriyle beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Gelecek nesillere daha güzel bir çevre, yaşanılabilir bir çevre bırakmayı temenni ediyoruz. Amacımız o, umarım mesaj yerine gitmiştir” diye konuştu.

 

“HERKES ELİNDEKİ ÇÖPÜ POŞETE KOYUP ATARSA, ÇÖP TOPLAMAYA GEREK KALMAZ”

 

DTSO Turizm Platformu Sözcüsü Alaadin Tan ise DTSO öncülüğünde, STK’larla beraber Diyarbakır’da çevre bilincini üst seviyeye çıkarabilmek için bir gezi düzenlediklerini dile getirdi. Burada çevrenin önemine dikkat çekmek istediklerini aktaran Tan, “İlimizde hem turistik hem de kültürel amaçlı seyahatlerde bu gibi yerlerin kullanılması için çalışmalar yaptık. Herkes elindeki kullandığı çöpü kendisi bir poşete koyup atarsa, zaten çöp toplamaya gerek kalmayacak” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.