Dolar 32,2820
Euro 34,8118
Altın 2.412,58
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Diyarbakır’da Spor Kulüplerine 5 Milyon TL Nakdi ve Ayni Yardım Yapıldı

Diyarbakır’da Spor Kulüplerine 5 Milyon TL Nakdi ve Ayni Yardım Yapıldı
REKLAM ALANI
4 Mayıs 2023 12:38
281

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı’na katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Gençlik ve Spor Bakanlığı amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla Diyarbakır’da farklı branşlardaki 161 spor kulübüne toplamda 5 milyon TL nakdi ve ayni yardım yaptı.

 

Kayapınar Şehit Halit Gülser Spor Kompleksi’nde düzenlenen programda konuşan Vali Su, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl içerisinde amatör spor kulüplerine yaklaşık 2,5 milyon lira nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

 

Gençlere ve sporculara yönelik çok ciddi çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Vali Su, şunları söyledi:

 

“Gençlerimizin iyi yetişmesi için lise ve üniversiteye hazırlık bağlamında yaklaşık 15 bin öğrencimizi büyükşehir belediyesi olarak kurslara kaydediyoruz. Onlara ücretsiz eğitimler veriyoruz. Yine büyükşehir belediyemiz olarak kitap kafelerimizde, gençlik kamplarımızda çocuklarımızı barındırıyoruz. Buralarda eğitimler veriyoruz. Bizim spor tesislerimizde 26 bin 319 yavrumuzu sporla buluşturduk ve spor eğitimleri alıyorlar. Geçen yıl 22 bin çocuğumuzu sporla buluşturmuştuk. Her yıl bunu artırarak devam ediyoruz. Bunun dışında üniversite ve kız öğrenci yurdumuzdaki öğrencilerimize her türlü yardımı ve eğitimi veriyoruz.”

 

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Spor Toto Teşkilatı arasında yaptıkları protokolle 17 spor tesisinin Diyarbakır’a kazandırılacağını açıklayan Vali Su: “Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Spor Toto Teşkilatı arasında yaptığımız protokol çerçevesinde ve bizim de katkımızla 29 spor tesisini gençlerimize, sizlere kazandırıyoruz, değeri yaklaşık 300 milyon TL. Yine ilçe belediyelerimizle, Spor Toto Teşkilatı arasındaki protokolle, Gençlik Spor Bakanlığımızla yaptığımız protokolle 35 Spor tesisini ilçelerimize kazandırıyoruz. Bu da yaklaşık 200 milyon liranın üzerinde bir değere sahip. Bunun yanında son 2 yıl içerisinde 6 yüzme havuzu, 6 spor salonu, 1 gençlik kampı, 8 gençlik merkezi, 1 atletizm pisti, 7 voleybol sahası ve 400 basket potası, bunların her birini ilimize kazandırmaya devam ediyoruz. Bir kısmı bitti yapıldı, bir kısmı da devam ediyor. ”

 

Diyarbakır’da bin 340 kişilik yeni bir yurdu daha bitirdiklerini ve bu sene hizmete açacaklarını söyleyen Vali Su, gençler için spor tesisleri kurmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

Konuşmaların ardından 161 kulübe 4 milyon 57 bin 500 liralık yardım çeki verildi. Programda ayrıca kulüplere 1 milyon TL değerinde malzeme desteğinde de bulunuldu.

 

Programa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Aydın Çetin, STK Temsilcileri, spor kulüplerinin başkanları, sporcular ve aileleri katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.