Dolar 32,1935
Euro 34,9637
Altın 2.513,94
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Diyarbakır’da ‘Serê Salê’ Coşkusu

Diyarbakır’da Kürtlerin yılbaşı olarak kabul edilen “Serê Salê” (Yılbaşı) kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır’da ‘Serê Salê’ Coşkusu
REKLAM ALANI
14 Ocak 2022 21:31
1.871

Çocuklara çirok (hikâye) anlatımıyla başlayan etkinlik daha sonra Sur sokaklarında tahta bacak eşliğinde yürüyüşle kutlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenen etkinliği Rengarenk Umutlar Derneği ve Mordem Sanat işbirliğiyle gerçekleşti. Rengarenk Umutlar Derneği’nin yerinden başlayan etkinlik çocuklara çirok (hikaye) anlatımıyla başladı. Daha sonra tahta bacak eşliğinde yürüyüşle devam etti. Yöresel kıyafetlerin giyildiği ve Kürtçe şarkılar eşliğinde sokaklarda dolan grup Ser Sala We Piroz Be (Yeni yılınız kutlu olsun) diyerek vatandaşları selamladı. Evlerin kapıları çalınarak hediyeler istendi. Erbanenin çalındığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Vatandaşlar ve esnaflar, yılbaşını kutlayanlara çeşitli hediyeler verdi.

 

 

SERÊ SALÊ” (YILBAŞI)

 

Kürtler tarafından binlerce yıldan beri 13 Ocak tarihi yeni yıl başlangıcı olarak kutlanıyor. Kürtlerin asırlardan beri kutladıkları bu Güneş takvimi Mezopotamya’nın kadim halklarından Sümerler ve Babillere kadar uzanıyor. Mezopotamya halkları, binlerce yıldır bu takvime göre 13 Ocak tarihini yeni yılın başlangıcı olan “Sere Salê” olarak kutluyor. Her yıl çeşitli etkinliklerle yeni yıl kutlamaları gerçekleştiriliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.