Dolar 32,3524
Euro 34,7322
Altın 2.409,97
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 500 AİLEYE GIDA YARDIMINDA BULUNDU

Diyarbakır’da birbirinden farklı projeleri hayata geçiren Yenişehir İlçe Belediyesi, ihtiyaç sahibi 500 aileye gıda yardımında bulundu.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 500 AİLEYE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
REKLAM ALANI
6 Aralık 2020 13:06
562

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekil Murat Beşikci’nin talimatları ile daha önce ihtiyaç sahipleri için ev yapımı konserve üreten Yenişehir Aile Destek Merkezilerinde (ADEM) gönüllü 20 kadın bu kez ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere el yapımı nar ekşisi, makarna ve turşu hazırlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

ADEM’lerde yürütülen kurs programlarını pandemi sürecinde farklı bir bakış açısına dönüştüren Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, gerek Yenişehir Belediyesi adın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, gerekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bu programın koordinatörlüğünü yapan ekip sayesinde kadınlara maddi ve manevi olarak katkı sağlayabilecek ekonomik değerler elde edebilecek bir konsept oluşturduklarını söyledi. Kadın kooperatiflerine yönelik çok ciddi hibe programları başlatacaklarını da anlatan Kaymakam Beşikci, “Yenişehir Belediyemiz ortaklığında üretimini devam ettiren kadınlarımızla birlikte inşallah bir kooperatif kuracağız. Ticaret Bakanlığımızın da hibe programlarından faydalanıp bu işi daha sürdürülebilir hale getireceğiz. Yerel ekonomiye çok ciddi manada katkı sağlayabilecek tamamen kadınlarımızın ekonomik bir değer edebilecekleri, sürdürülebilir bir konseptle üretimlerimize devam ettireceğiz” dedi.

 

ADEM’lerde gönüllü 20 kadın tarafından hazırlanan nar ekşisi, makarna ve turşular ilçede ihtiyaç sahibi ailelere zabıta ekiplerince dağıtılmaya başlandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.