Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Diyarbakır’da  ‘Geçmişten Günümüze’ Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Diyarbakır’da  ‘Geçmişten Günümüze’ Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi
REKLAM ALANI
12 Haziran 2023 14:56
535

Diyarbakır’da yaşayan ve Metina Aşireti’ne mensup gençlerin yazıp yönettiği, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav)’in cahiliye devrini sonra erdirdiği zamanları anlatan ‘Geçmişten Günümüze’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbekir Sanat Medresesi ve Tügva Bağlar’ın ortaklığında hazırlanan “Geçmişten Günümüze” isimli tiyatro gösterisi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ilk kez, toplamda ise 8. kez sahnelendi.

 

Sahnelenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununu izlemeye Metina Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni başkanı Aydın Pirinççioğlu, TÜGVA Diyarbakır il temsilcisi ve DBB Gençlik Spor Daire Başkanı Ömer Buğday, Eğitim Bir-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Ramazan Tekdemir, Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü İdari Mali İşler Müdürü Muhammed Durmaz geldi.

Metina Aşireti mensubu olan ve Tügva Bağlar İlçe Başkanlığı’nı yapan Mahmut Durmaz tarafından yazılan ve yönetilen oyunun oyuncu kadrosu da bir hayli ilginç.

Tiyatro oyununun yönetmenliğini yapan Mahmut Durmaz; “Bölgemizde sıkça yaşanan kan davaları ve benzeri olumsuz olaylara atıfta bulunan ve bu minvalde insan canının kıymetli olduğuna değinen oyunumuz, izleyiciyi 1400 yıl öncesine götürüyor ve günümüzde yaşanan olayların eskiden beri süregeldiğini ifade ediyor. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ve sahabelerinin de mücadelesine değinen oyun, kimi zaman seyirciye dramatik anlar yaşatırken, kimi zaman da iddialı bir şekilde güldürmeyi başarıyor. Z kuşağı olarak nitelendirilen gençliğe de bazı bölümlerde değinen oyun, sosyal medyanın insan üzerindeki gücüne ve insanı esir alışına da komik diyaloglar ile değiniyor. Bağlar’ın kenar mahallesinde yaşayan oyuncuların hepsi birbiri ile kuzen ve birbirini çok iyi tanıyor. Bu da oyunda başarıyı getiren temel etmenlerden birisi” dedi.

 

Yönetmen Mahmut Durmaz Diyarbakırlı gençlere sanatı daha çok sevdirme adına ekip olarak çalışmalarına devam edeceklerini ve oyunlarının devam süreceğini söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.