Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Batman’da ‘Rumi Yılbaşı’ Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Batman’da, Rumi Yılbaşı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kılıktan kılığa giren gençler, sokaklarda renk cümbüşü oluşturarak girdikleri ev ve iş yerlerinden bahşiş topladı.

Batman’da ‘Rumi Yılbaşı’ Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu
REKLAM ALANI
14 Ocak 2022 18:35
1.718

Batman’da Rumi Yılbaşı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sason ilçesinde yılbaşı nedeniyle ellerindeki erbanelerle iş yerleri ve evlere giren grup, hem vatandaşları coşturdu hem de bahşiş topladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Girdikleri kahvehanede gençlere bahşiş veren vatandaşlardan Taner Çelik, “Bizim ilçede geleneksel olarak her yıl kutlanan bir etkinliktir. Yılbaşından 13 gün sonra kutladığımız bir yılbaşı etkinliğidir. Vatandaşlarımız balkonlardan, camlardan ceviz ve şeker gibi bahşişler atıyor. Yöremize dışarıdan gelen memurlara bu yöremizi tanıtmış oluyoruz. Gençlerimizin bilgisayar başında zaman geçirmek yerine bu tür etkinliklere yönelmeleri bizleri çok sevindiriyor. Gençlerimizi sokaklarda ve kötü maddelerden uzaklaştıran güzel etkinlikler bunlar. Gençlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Yöresel kadın kıyafeti giyerek kutlamalara renk katan gençlerden Muharrem Adlık, “Bu yaptığımız etkinlik buraların kültürüne ait bir gelenektir. Seresale diyoruz. Rumi yılbaşı kutlamalarıdır. Bu etkinliklerle bizden sonraki gençlerimizin de bilgisayar başında veya telefonlarda geçireceği zaman yerine böyle etkinliklere yöneltme amacındayız. 13 Ocak’ta kutluyoruz” şeklinde konuştu.

 

Geleneksel Rumi Yılbaşı kutlamalarında kalabalık bir grup eşliğinde şarkı söyleyerek ilçe merkezini sokak sokak gezen gençlere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.