Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

DİYARBAKIR’DA EMANETÇİ KUYUMCUDAN 200 TRİLYONLUK VURGUN!

Diyarbakır’da, aralarında eski Vali, Başsavcı ve onlarca esnafın altınlarını emanet ettiği kuyumcu kayıplara karıştı

DİYARBAKIR’DA EMANETÇİ KUYUMCUDAN 200 TRİLYONLUK VURGUN!
REKLAM ALANI
23 Haziran 2020 22:00
1.563

Diyarbakır’da bir kuyumcu, aralarında eski Vali, Başsavcı, polis ve onlarca kuyumcu esnafını dolandırarak kayıplara karıştı. Yaklaşık 50 kişi Savcılığa başvurarak mağdur edildiklerini söyledi. 

 

ARA REKLAM ALANI

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti. Diyarbakır’da yıllardır bürokratların, iş insanlarının ve kuyumcu esnafının emanetlerini verdiği kuyumcudan iki gündür haber alınamıyor. Polisin yaptığı araştırmada kuyumcunun kayıplara karıştığı belirlendi. Kentte bilinen ve birçok esnafın yanı sıra önemli kademelerde görev yapan kişilerin altın ve parasını emanet ettiği kuyumcu yaklaşık 200 trilyon para ile ortadan kayboldu. Onlarca kuyumcu esnafı Savcılığa başvurarak, dolandırıldıklarını bildirdi. Polis, Savcılığın talimatıyla kuyumcunun yakalanması için operasyon başlattı.

 

Öte yandan aralarında eski Vali, Başsavcı ve önemli kurumlarda görev yapan bazı müdürler ve kuyumcu esnafının altın ve paralarını söz konusu kuyumcuya emanet ettiği öğrenildi.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, çok sayıda esnafın kendilerine başvurarak dolandırıldığını söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.