Dolar 32,2888
Euro 34,7932
Altın 2.408,87
BİST 10.264,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Diyarbakır’da Cumhuriyet Başsavcılığı Talimatıyla ‘Sondaj’ Operasyonu Gerçekleşti

Diyarbakır’da Cumhuriyet Başsavcılığı Talimatıyla ‘Sondaj’ Operasyonu Gerçekleşti
REKLAM ALANI
17 Eylül 2023 10:40 | Son Güncellenme: 17 Eylül 2023 11:01
428

DİYARBAKIR’da, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında organize şekilde petrol boru hatlarından petrol çalan şebekeyi takibe alan polis, 8 şüpheliyi düzenlendiği ‘Sondaj’ operasyonunda yakaladı. Polisin yaptığı aramalarda şüphelilere ait çok sayıda silah ele geçirildi.

Diyarbakır’da arıtma tesisindeki basınç değişikliğini fark eden mühendislerin dikkatiyle tespit edilen ve özel vana düzeneğiyle gerçekleştirilen ham petrol hırsızlığının şüphelileri  ‘Sondaj’ operasyonuyla yakalandı. Aralarında örgüt lideri Ö.A.’nın da bulunduğu 8 şüphelinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

ARA REKLAM ALANI

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, organize olarak, çalınan ham petrolü fiber tanklarla saklayan ve arıttıktan sonra satış gerçekleştiren suç örgütüne yönelik çalışma yaptı. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinlerin ardından takip sonucu polis, şüphelilerin fiber tankları ham petrolle doldurup, dikkat çekmemek için ağaçlık bölgede ve ev ile işyerlerine ait alanlardaki oluşturdukları depolama alanında sakladığını belirledi. Yapılan çalışmada kimlikleri belirlenen 8 şüpheli için polis, eş zamanlı olarak ‘Sondaj’ ismini verdiği operasyonu yaptı. Aralarında örgüt lideri O.A’nın da bulunduğu örgüt çökertildi.

GÜVENLİK SİSTEMİ UYARDI MÜHENDİSLER BASINÇ DÜŞÜKLÜĞÜ FARK ETTİ

Petrol boru hatlarının bulunduğu alanlarda basınç düşmesi üzerine güvenlik sistemleri alarm verdi. Bunun üzerine mühendisler alarm veren o bölgelerde inceleme yaptı. Basıncın düştüğü alanları tespit eden mühendisler durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, boruların delindiğini ve bazı yerlerde ise özel düzenekler tespit etti. Bu sayede şüpheliler, özel düzenek vana ile petrol akışını sağladıkları belirlendi. Polis ekiplerinin şüphelilerin evinde yaptığı aramalarda fiber tanklar ile çok sayıda silah ele geçirildi.

Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü’nce daha önce yine aynı şekilde ham petrol hırsızlığı yapılan 10 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

(HABER: BURAK EMEK)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.