Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Diyarbakır’da 5 Bin 442 Ağır Hasarlı Yapıdan 3 Bin 225’i Yıkıldı

Diyarbakır’da 5 Bin 442 Ağır Hasarlı Yapıdan 3 Bin 225’i Yıkıldı
REKLAM ALANI
27 Eylül 2023 12:49
220

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da ağır hasar gören 5 bin 442 binadan 3 bin 325’inin yıkımı gerçekleşti.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda görevli kontrolör inşaat mühendisi Bünyamin Erten, diğer mühendis arkadaşlarıyla beraber firmaların gerçekleştirdiği yıkımların kontrolünü yaptıklarını belirterek, “Şuanda sorumlu olduğum 732 binadan 140’ının yıkımını gerçekleştirdik. Binayı yıkarken bazen yıkım esnasında operatörümüzün makasının bina altında kalabilme ihtimalinden kaynaklı herhangi bir bom patlaması ya da hortum patlamasından kaynaklı yıkımımız biraz uzayabiliyor. Günde bir binayı yıkmaya çalışıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır’da 5 bin 442 bina ağır hasar gördü. Bugüne kadar 3 bin 325 binanın yıkım işlemleri tamamlanırken, ağır hasar gören binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları, 5 yüklenici firmanın 8 etaptan oluşan planıyla sürüyor. Diyarbakır Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda (YİKOB) kontrol mühendisi Bünyamin Erten, “Diyarbakır’daki yıkımların kontrol mühendisiyiz. Şuan sorumlu olduğum 732 binamız var. Bu binaların 140 tanesi yıkıldı. Elimizden geldiği kadar günde bir binayı yıkmaya çalışıyoruz. Binayı yıkarken bazen yıkım esnasında operatörümüzün makasının bina altında kalabilme ihtimalinden kaynaklı herhangi bir bom patlaması ya da hortum patlamasından kaynaklı yıkımımız biraz uzayabiliyor. Yıkım esnasında da çıkan asbest tozları kanserojen madde olduğu için onlara dikkat ediyoruz. Baret ve yeleklerimiz olsun, yıkım alanımız olsun, bunları dikkatli ve disiplinli bir şekilde koordine ediyoruz. Diyarbakır’da yıkım firması olarak 5 firma var” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZ YIKIM ALANINDAN UZAK DURSUN’

Yıkım sırasında vatandaşların alandan uzak durmaları gerektiğini belirten Erten, iş güvenliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Yıkım alanında şeritlerimizi çekiyoruz ve yıkım alanımızda her işçimizin baret ve yeleklerine dikkat ediyoruz. Yıkım alanındaki en önemli şey iş güvenliği. Bu iş güvenliğine de başta halkımız, çevremizin de dikkat etmesini istiyoruz. Buna nasıl dikkat edebilir? Çıkan asbest tozu kanserojen bir madde olduğu için bu alandan uzak durması lazım ve bina yıkım esnasında herhangi bir düşen moloz parçasının herhangi bir vatandaşımıza gelmemesi için zaten şeritlerimizi çektikten sonra uzak durmaları gerektiğini söylüyoruz. Tüm işimiz tamamen iş güvenliği olarak yürütüyoruz” diye konuştu. 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.