Dolar 32,3374
Euro 34,3704
Altın 2.393,53
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Diyarbakır Barosu’ndan Bursaspor-Amedspor Maçına Suç Duyurusu!

Diyarbakır Barosu’ndan Bursaspor-Amedspor Maçına Suç Duyurusu!
REKLAM ALANI
6 Mart 2023 16:44 | Son Güncellenme: 6 Mart 2023 16:45
235

Diyarbakır Barosu, Bursaspor – Amedspor maçına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

Barodan yapılan açıklamada, “Irkçı, nefret içerir ve tehdit unsurunu yansıtan posterlerin asılması hususunda sorumluluğu bulunan faillerin önleyici güvenlik önlemlerin alınmamasından kaynaklı kolluk görevlileri açısından adli ve idari soruşturmanın başlatılmasını, hukuki sürecin Diyarbakır Barosu olarak takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz” denildi.

 

Bursaspor’un Amedspor’u 2-1 mağlup ettiği maç Türkiye’nin gündemine oturdu. Yeşil-beyazlı tribünlerde “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartları açıldı. Karşılaşma boyunca sahaya madde yağdı. Özellikle ilk yarıda maç sık sık durdu. Hakemin maçı tatil etmeyip oynatması tepki çekti. Amedspor, maçtan sonra futbolcuların saldırıya uğradığını açıkladı.

 

BARODAN SUÇ DUYURUSU

 

Maçtaki olaylara ve açılan pankartlara ilişkin Diyarbakır Barosu’ndan açıklama geldi. “Bu karanlık ve çirkin tehdite karşı yargıyı göreve davet ediyoruz” diye başlayan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bursaspor ile Amedspor Kulübü futbol müsabakası öncesinde, dün ve bugun yaşananların nefret içerir ırkçı saiklerle gerçekleştirilen saldırı girişimine ilişkin, Diyarbakır Barosu olarak suç duyurusunda bulunulmuş, önleyici tedbirlerin alınması hususunda talepte bulunulmuştur.

 

AÇILAN PANKARTLARA TEPKİ

 

Müsabaka sırasında, Türkiye’nin dehşet derecede karanlık 1990’lı yıllarında 17 bine yakın insan faili meçhul cinayetlerle katledilirken, cinayet aleti olan Beyaz Toros ve faillerinden paramiliter güçlerin sembol isimlerinin Bursaspor trübünlerinde posterleri sergilenmiştir.

 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

İnsan hakları ihlallerinden sorumlu kamu görevlilerinin soruşturulamaması veya diğer bir anlatımla suç ve cezadan bağışık kalması sorunu bütün ağırlığıyla devam etmektedir. 1990’lı yıllarda bölgede görev yapmış ve isimleri pek çok ağır insan hakkı ihlalleriyle birlikte anılan fail konumundaki devlet görevlilerinin cezasız kılınmasından alınan cesaretle, bir spor müsabakası sırasında Kürtlere tehdit unsuru olarak gösterilmektedir. Irkçı, nefret içerir ve tehdit unsurunu yansıtan posterlerin asılması hususunda sorumluluğu bulunan faillerin önleyici güvenlik önlemlerin alınmamasından kaynaklı kolluk görevlileri açısından adli ve idari soruşturmanın başlatılmasını, hukuki sürecin Diyarbakır Barosu olarak takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz. “

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.