Dolar 32,2641
Euro 34,7944
Altın 2.403,30
BİST 10.295,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Dicle Üniversitesi’nden 7 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Dicle Üniversitesi’nden 7 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde
REKLAM ALANI
18 Ekim 2023 12:05
489

Dicle Üniversitesi, her geçen gün artan ulusal ve uluslararası akademik başarılarını personellerinin dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alarak taçlandırdı.

Stanford Üniversitesi bilim insanı Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından oluşturulan “En Etkili Bilim İnsanları” listesi Elsevier veri tabanında yayımlandı.

ARA REKLAM ALANI

“Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki (2023)” olmak üzere iki kategorinin yer aldığı listede, en çok alıntı yapılan ve belirlenen 22 anabilim dalı – 174 alt bilim dalı arasından Dünya’da %2’lik dilime giren bilim insanları yer aldı.

Nitelikli yayın sayısı, makalelerin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalara yapılan atıf sayısı gibi akademik performansın kabul edilen en somut çıktıları ile oluşturulan 200 bini aşkın bilim insanının sıralandığı Dünya’nın en etkili bilim insanları 2023 listesinde, Dicle Üniversitesinden yedi akademisyen yer aldı.

Dicle Üniversitesi, “En Etkili Bilim İnsanları Listesinde” 2020 yılında iki, 2021 yılında dört, 2022 yılında altı akademisyen ile yer alırken bu yıl yedi akademisyen ile uluslararası anlamda başarısını istikrarlı bir şekilde artırıyor.

Akademisyenlerin başarısıyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, “Üniversitemizin dünya genelinde tanınırlığını ve saygınlığını artıran kıymetli hocalarımıza ve başarıya katkı sunan tüm personellerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan 7 akademisyen;

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaya

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kılıçkap

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Özgür Değertekin

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Oruç

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Pişkin

Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Oruç

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Abdullah Yılmaz

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.