Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

DİCLE NEHRİ’NDE TEHLİKELİ GÖRÜNTÜ, TELEF OLAN BALIKLAR KIYIYA VURDU

Diyarbakır’da, barajdan gelen suyun kesilmesi nedeniyle Dicle Nehri’nde binlerce balık telef oldu.

DİCLE NEHRİ’NDE TEHLİKELİ GÖRÜNTÜ, TELEF OLAN BALIKLAR KIYIYA VURDU
REKLAM ALANI
27 Ekim 2020 14:13
589

Diyarbakır’da, barajdan gelen suyun kesilmesi nedeniyle Dicle Nehri’nde binlerce balık telef oldu. Nehre bırakılan atık sular ve nehrin yeterince beslenememesi sonucu telef olan balıkların kıyıya vurması görüntü kirliliğine ve kötü kokuya neden oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da, birçok balık çeşidinin yaşadığı Dicle Nehri, şimdi bu canlılığını kaybetmek üzere. Barajdan bırakılan suyun kesilmesi ile birlikte su seviyesi düşen nehirde balıklar, oksijensiz kalarak telef oldu. Yeterli suyun olamaması sonucu telef olan balıklar, nehir boyunca kıyıya vururken, özellikle kentin simgelerinden olan tarihi On Gözlü Köprü çevresinde kıyıya vuran balıklar, hem görüntü kirliliğine hem de kötü koku yayılmasına neden oldu. Bu durumdan rahatsız olan çevre esnafı ve vatandaşlar, soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

 

“SUYUN KESİLMEMESİ LAZIM”

 

Yıllardır bu bölgede kafe işleten Mahmut Çolak, Dicle Nehri üzerinde barajların olduğunu ve bu suyun kesilmesinin oksijen oranını azalttığını söyledi. Yıllardır Dicle Nehri kıyısında esnaflık yaptığını ve bu durumu hiç görmediğini anlatan Çolak, “Atık sular da Dicle Nehri üzerine dökülünce bir zehirlenme oluyor ve balık ölümleri gerçekleşiyor. Suyun bir seviyede kalması gerekiyor. Balıkların yaşaması için gerekli olan oksijeni alabilmesi yeterli su miktarının olmasına bağlıdır. Yeterli oksijeni alamayan ve yaşaması için gereken su ortamını bulamayan balıklar ve diğer canlıların ölmesi kaçınılmazdır. Tüm yetkililer gelip burada balıkların telef olmasını kendi gözleriyle görmesini istiyorum. Bir an önce çözüm bulunmasını rica ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.