Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

DERMANBABA’NIN ACI GÜNÜ!

Yaklaşık 40 kırk yıldan bu yana, Diyarbakır’da yaptığı hayır hasenat çalışmalarıyla kamuoyunun ‘Derman Baba’ ünvanını verdiği Yılmaz Acu’nun ağabeyi Mehmet Sadık Acu, hayatını kaybetti.

DERMANBABA’NIN ACI GÜNÜ!
REKLAM ALANI
3 Nisan 2020 22:05
1.745

Derman Baba’nın ağabeyi Mehmet Sadık Acu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 

ARA REKLAM ALANI

Yaklaşık 40 kırk yıldan bu yana, Diyarbakır’da yaptığı hayır hasenat çalışmalarıyla kamuoyunun ‘Derman Baba’ ünvanını verdiği Yılmaz Acu’nun ağabeyi Mehmet Sadık Acu, hayatını kaybetti.

 

Ağabeyini kaybeden Yılmaz Acu, ağabeyinin vefatıyla ilgili şunları söyledi; “Yaklaşık beş aydan bu yana yatalak olan ağabeyim, şeker hastası (Diyabet) idi, daha önce beyin kanaması geçirmişti. Aynı zamanda yüksek tansiyon hastalığı da vardı. Bu gece yarısı özel bir hastanede gece 02.00 sularında hayatını kaybetti.”

 

TAZİYE YAPMIYORUZ, KORONAVİRÜSE DİKKATLİ OLSUN

 

Dünya genelinde olduğu gibi, ülkemizde de etkili olan ve can almaya devam eden bulaşıcı koronavirüs hastalığı nedeniyle taziye kurmadıklarını belirten Acu, şöyle devam etti; “Bilindiği üzere, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle on binlerce insan hayatını kaybetti. Ülkemizde de 425 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz bu nedenle, taziye kurmadık. Merhum ağabeyimi defin ederken de aramızda sosyal mesafeyi sadece 4 kişi ile toprağa verdik. Üzülerek görüyorum ki, henüz bazı kimseler durumun ciddiyetini daha kavrayamamış. Oysa ki, sadece ülkemizde yaşanan vaka sayısı, bu gece itibarıyla 20 bin 921’e yükselmiş durumda. Dünyada bir çok ülkede ise, durum daha da vahim.”

BANA BİRŞEY OLMAZ DEMEYİN, EVİNİZDEN ÇIKMAYIN

 

Ağabeyinin vefatından dolayı üzgün olduğunu dile getiren Acu, Korona virüs bana bulaşmaz diyenlere de çağrıda bulundu. Acu; “Cenaze Namazı’nı 3 kişi ile eda ettik. Amacımız, herhangi bir kimseye koronavirüs bulaşmaması idi. Devletimizin bütün kurumları, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve diğer kurumlarımızın uyarılarını dikkate alalım. Sakın ola kimse ‘bana bir şey olmaz’ demesin. Çok zor durumda kalmadıkça evimizden çıkmayalım, çıkmak zorunda kaldığımızda, dışarıda sosyal mesafe kuralına riayet edelim. Eve döndükten hemen sonra da elimizi ve yüzümüzü sabunlu suyla yıkayalım. Unutmayalım ki, bu sadece kendi sağlığımız için değil, aynı zamanda anne ve babamız, eşimiz, çocuklarımız ve kardeşlerimiz için de önemlidir. Giderek daha tehlikeli bir hal alan koronavirüs nedeniyle, telefonla arayıp taziyeye gelmek isteyenlere, kibar bir şekilde gelmemelerini söyledim. Sosyal paylaşım siteleri ve telefonla görüşerek, taziyeleri kabul ediyoruz. Allah, razı olsun, tüm dostlarımız, akrabalarımız, arkadaşlarımız ve tanımadığımız bir çok insan, telefonla ve sosyal medya aracılığıyla merhum ağabeyim Mehmet Sadık Acu için, taziyelerini ilettiler. Yüce Allah, içinde bulunduğumuz hayır ve mübarek günler ve geceler hürmetine, başta aziz vatanımız olmak üzere, bütün dünya insanlarına hayırlı kapılar açsın” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.