Dolar 32,3357
Euro 34,8475
Altın 2.389,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Çin’deki Korona virüsüyle ilgili kan donduran sözler! Bildiğiniz her şeyi unutun.

Çin’deki Korona virüsüyle ilgili kan donduran sözler! Bildiğiniz her şeyi unutun.

Çin’deki Korona virüsüyle ilgili kan donduran sözler! Bildiğiniz her şeyi unutun.
REKLAM ALANI
31 Ocak 2020 14:19
688

Dünyayı sarsan virüsle ilgili peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çinli yetkililer ülkede 2 bine yakın kişiye bulaşan yeni koronavirüsün kuluçka döneminde, yani hastalarda hiçbir belirti ortaya çıkmadığı dönemde de insandan insana bulaştığını açıkladı. Wuhan kentindeki bir hastanede görev yapan hemşirenin çektiği video, dünyayı çalkaladı. İşte dehşete düşüren sözler;

Çin Sağlık Komisyonu Bakanı Ma Xiaowei, koronavirüsün kuluçka döneminin 1 ila 14 gün arasında olduğunu ve hiçbir belirti göstermeyeceği bu süreçte de bulaşıcı olduğunu açıkladı. Xiaowei, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak dünyada birçok ülkeye yayılan yeni koronavirüse ilişkin basın açıklaması yaptı.

VİRÜS HIZLA YAYILMAYA DEVAM EDECEK Sağlık Bakanı, virüsün yayılışının hızlanmasının ve salgının devam etmesinin beklendiğini söyledi. Xiaowei’in “kuluçka döneminin 1 ila 14 gün arasında değiştiği ve bu süreçte de bulaştığını” belirttiği yeni koronavirüs, bu yönüyle bir önceki koronavirüs SARS’tan ayrılıyor. 2002 – 2003 yılları arasında yine Çin’de ortaya çıkan SARS, iki yılda 800 kişinin ölümüne neden olmuştu. SARS, kuluçka döneminde insandan insana bulaşmıyordu.

ARA REKLAM ALANI

Xiaowei ayrıca, ülkede hastalığın yayılmasını önlemeye karşı alınan tedbirlerin sıkılaştırılacağını ifade etti. Şimdiye kadar birçok kentte toplu taşıma araçlarını askıya alma, seyahat yasakları ve büyük etkinliklerin iptal edilmesi gibi önlemler alınmıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.