Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

CHP HEYETİ DİYARBAKIR’DA EKONOMİ, YOKSULLUK VE AÇLIĞI KONUŞTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP ‘Ekonomi Masası’ heyetiyle Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki ‘Ekonomi Masası’ heyeti Diyarbakır’a geldi.

CHP HEYETİ DİYARBAKIR’DA EKONOMİ, YOKSULLUK VE AÇLIĞI KONUŞTU
REKLAM ALANI
12 Haziran 2021 15:47
2.042

CHP Ekonomi Masası heyeti ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası heyeti Diyarbakır’da temaslarda bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

CHP Ekonomi Masası Heyeti Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen toplantıda açlık, yoksulluk ve vatandaşın ekonomik sorunlarını konuştu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyette CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek ile Parti Meclisi üyeleri Nevaf Bilek ve Hakan Uyanık yer alıyor.

 

Toplantıya Ekonomi Masası heyeti, CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, il yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Behiye Küden, CHP’nin Diyarbakır’daki ilçe başkanları ve gençlik kolları üyeleri, Metina Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu ile partililer katıldı. 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Başkanlığındaki Esnaf Masası heyeti; Bingöl, Siirt, Bitlis, Muş’un ardından Diyarbakır’da da çeşitli ziyaretler gerçekleştirip, partinin ekonomi ve esnaflarla ilgili görüşlerini açıkladı. 

 

 

“YOKSULLUK RİSKİ AVRUPA’DA YÜZDE 22, TÜRKİYE’DE YÜZDE 48”

 

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağbaba, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’ne değinerek, ” Türkiye’de en az 2 milyonun üzerinde çocuk işçi olduğu görülmekte. Son 8 yılda en az 513 çocuk çalışırken hayatını kaybetti. Çocuk yoksulluğu ise vahim boyutlarda. Ailede hiçbir çalışan olmayan çocuk sayısı 3 milyon 276 bin. Avrupa Birliği ülkelerinde çocuk yoksulluk riski yüzde 22 iken, biz de tam yüzde 48. Türkiye’de 3 milyonun üzerinde evde internet, 754 bin evde televizyon yok. Maalesef Türkiye’nin tablosu buradan belli oluyor” dedi.

 

“HAYALLER KANADA, GERÇEKLER TANZANYA”

 

Türkiye’de 20 milyondan fazla kişinin sosyal yardımlarla geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Ağbaba; “3 milyon 300 bin işçi asgari ücretin altında maaş alıyor. 1 milyon işçi ise asgari üretin yarısından daha az kazanıyor. İşsiz sayımız 10 milyon. Asgari ücret yılbaşından bu yana 443 lira yoksullaştı. TÜİK, açıkladığı enflasyonun yüzde 17 olduğunu belirtti ama gerçek enflasyon sokakta yüzde 40’ı aştı. 34,5 milyon kişinin bireysel kredi kartı borcu var. Neredeyse her iki insandan biri kredi kartına borçlu, icralık olmuş. Son bir yılda 2 milyon 300 bin kişi kredi kullanmış. Halkın bankalara borcu 900 milyar. Kredi kartlarına borçlar 153 milyar lira. Türkiye işsizlik açsından dünyanın en kötü 20 ülkesinden biri haline gelmiş. Tarım sektörü borçları yaklaşık 20 milyarlık artış göstermiş. Takibe başlanan icralık 5 milyar lirayı geçmiş. 2020 yılının sonundan itibaren nüfusumuzun yaklaşık yüzde 78’i borçlu. 10 insandan 8’i borçlu hale gelmiş. Listeyi uzatmak mümkün. Örneğin Türkiye’nin haline baktığımızda enflasyonda Gana, Kenya, Kongo gibi Afrika ülkelerinin dahi gerisindeyiz. Gerçekler ile promterda yazılanlar arasında dağlar kadar fark var. Hayaller Kanada, gerçekler Tanzanya. “Ben ekonomistim” diyen Erdoğan’ın ülkeyi getirdiği nokta budur. İyi  ki itfaiyeciyim  demedi, ülkeyi küle çevirirdi” diye konuştu.

 

 

“İSTANBUL’U DA ÇİFTLİK GİBİ YÖNETMİŞLER”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili de açıklamalarda bulunan Ağbaba; “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinin ardından 25 yıllık AKP dönemini inceleyen İBB Teftiş Kurulu, sayısız usulsüzlük, yolsuzluk ve milyonlarca kamu zararı tespit etti. İBB Teftiş Kurulu, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını incelemeye başladı. Bazı dosyalar sonuçlandırıldı, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Dar gelirliler için yapılan sosyal Konutlar Cumhurbaşkanlığı külliyesinde çalışanlara verilmiş. 827 adet aracın Cumhurbaşkanlığı, 15 Temmuz Derneği, AK Parti Genel Merkez, Türkiye Gençlik Vakfı’nın da aralarında olduğu çok sayıda kuruma ve kuruluşa tahsis edildiği görülmüş. KİPTAŞ’a ait 35 daire ile arsa takasının Bilal Erdoğan’ın Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) için takas yapıldığı ortaya çıkmış. Maliyeti 57 milyon lira olarak hesaplanan iş yandaşlara, 65 milyon liraya verilmiş. Çamlıca Camisi için 2 milyar 522 milyon 421 bin 106 lira ödenmiş. Belediyeleri bırakmak istememe sebeplerini bu örneklere bakarak daha net anlıyoruz. Belediyeler, AKP’nin yandaş işadamı, dernek vakıf besleme aracı olmuş” dedi.

 

ERDOĞAN VE AİLESİNİ KORUMAK İÇİN 4 AYDA 100 MİLYON LİRA HARCANDI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan’ın ailesinin koruma bütçesini açıklayan Ağbaba; “Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı için bu yılın ilk 4 ayında harcanan para 104 milyon 251 bin lira. Halk pandemiyle mücadele ederken cumhurbaşkanlığını korumak için harcanan para dudak uçuklatıyor. Başkanlığın bütçesi, Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İstihbarat Başkanlığı ve Özel Harekat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok başkanlığı da geride bıraktı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’na harcanan para uyuşturucuyla mücadele için harcanan paradan bile fazla. Erdoğan’ın korumak  milyonlarca gencimizin uyuşturucuya karşı korumakta daha önemli. Koruma Daire Başkanlığı 2020 yılında 263 milyon 627 bin TL harcanmıştı. TBMM korumaları için harcanan tutar ise 100 milyon TL olmuştu” sözleriyle aktardı.

 

” UYUŞTURUCU, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PROBLEMİDİR”

 

Türkiye’nin en büyük probleminin uyuşturucu olduğunu aktaran Ağbaba; “Türkiye’nin en büyük probleminin uyuşturucu olduğunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı verilerle de ortaya koyabiliriz. Bölgede gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde arkadaşlarımız şahit, Siirt’te babalar yalvarıyor. ‘Çocuklarımıza sahip çıkın, çocuklarımız uyuşturucu müptelası oldu, mahvolduk, çocuklarımız göz göre göre ölüyor’ diyerek bize dert yakındı” şeklinde konuştu.

 

 

“HDP’NİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ”

 

Gazetecilerin sorduğu soruları cevaplayan Ağbaba, HDP’ye yönelik kapatma davasına ilişkin sorusu üzerine, “Genel Başkanımız ifade etti, siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız, net. HDP’nin de kapatılmasına karşıyız” ifadelerini kullandı.

 

BAŞSAVCI: “BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

 

HDP’nin kapatılması sürecinde hukuk garabeti yaşandığını açıklayan Ağbaba; “HDP’yi kapattırmak isteyen başsavcılığın “Biz elimizden geleni yaptık” sözü hukuk garabeti yaşandığının göstergesidir. “Yasal sürecin bizim tarafı tamamlandı,karar mahkemeye kaldı” gibi cümleler kullanmak varken “Elimizden geleni yaptık” ne demektir? Tarafsızlık hak getire.  Kim için yaptınız? Ne için yaptınız? Kimlere söz verdiniz?” diyerek başsavcıya ateş püskürdü.

 

“SUR’DA ESNAF ZİYARETİ”

 

Ağbaba’nın da bulunduğu heyet parti otobüsü ile Sur’da esnafları ziyaret etti.

 

 

Daha sonra Ağbaba ve beraberindeki heyet aynı otelde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanları, muhtarlar, kanaat önderleri ve çiftçilerle bir araya geldi.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.