Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

CHP HAZRO İLÇE BAŞKANININ EVİNE POLİS BASKINI

Diyarbakır’a bağlı Hazro ilçesinde CHP ilçe Başkanının evine gece yarısı gelen özel harekat polisleri, kapıyı koçbaşı ile kırdılar, sonra ‘pardon, yanlış geldik’ deyip evden ayrıldılar.

CHP HAZRO İLÇE BAŞKANININ EVİNE POLİS BASKINI
REKLAM ALANI
12 Mart 2021 19:11
977

CHP Hazro ilçe başkanı Turgut İncel’in evi, dün gece 02:30’da özel harekât polislerince basıldı. ‘Evde silah var arama yapacağız’ diyerek koçbaşıyla kapıyı kıran özel harekâtçılar, evde arama yaptıktan sonra, ‘pardon, yanlış geldik’ deyip evden ayrıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ve yönetim kurulu üyeleri, sabah saatlerinde Hazro ilçesine giderek, ilçe başkanını evinde ziyaret etti, olayla ilgili bilgi aldı.

 

 

Baskınla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Hazro İlçe Başkanı İncel, küçük oğlunun yüz üstü yatırılarak ensesine silah dayandığını ve bu nedenle korkudan altına işediğini, büyük oğlunun ise “zili neden çalmadınız, burası dağ başı mı?” dediği için 7-8 özel harekat timi tarafından evde tekme-tokat işkenceye maruz kaldığını iddia ederek, “Oğlum darp raporu aldı. Bize bunu yaşatanlardan şikayetçi olduğumuza dair dilekçemizi savcılığa sunduk. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız, maddi zararımın karşılanmasını istiyorum” dedi. 

 

 

Edinilen bilgiye göre Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne CHP Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel’in evinin de bulunduğu Hazro İlçesi’ndeki Bahçe Mahallesi, Tepe Sokak’taki iki katlı 4 hanenin bulunduğu İncel Apartmanı’nda silah olduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen Özel Harekat Timleri, Hazro Savcılığı’ndan arama-baskın izni alarak, söz konusu adrese gece saat 02:30’da baskın düzenledi. Baskında binanın dış kapısı olmak üzere binadaki dört evin kapısı koçbaşlarıyla kırılarak, evlerde arama yapıldı. Bu evlerden biri de CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in eviydi.

 

 

“ÇOCUKLARIMIN BAŞINA SİLAH DAYADILAR, BUNU YAPANLARDAN ŞİKAYETÇİYİM”

 

Baskın sırasında Adana’dan Diyarbakır’a aracıyla seyir halinde olduğunu söyleyen İncel, Sonhaberlerim.com haber sitesine şunları anlattı; “Olay saat 02.30’da olmuş. Bütün kapıları koç başı ile kırmışlar, çoluk çocuk demeden hepsini yere yatırmışlar. Tekme tokat hepsini dövmüşler. Küçük çocuğumun ensesine silah dayanmış. Oğlum korkudan altına işemiş. Büyük oğlum zili neden çalmadınız, kapıyı neden kırdınız, burası dağ başı mı deyince evet burası dağ başı deyip bir odaya götürüp, 9-10 kişi tarafından darp edilerek işkence yapmışlar. Bir süre bekledikten sonra asılsız ihbarmış deyip çıkıp gitmişler. Oğlumda darp izleri mevcut, hastaneden raporu alıp Savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 

 

“HANİ GECE YARISI EVLERE OPERASYON YAPILMAYACAKTI”

Hazro’ya gidip baskının yapıldığı binada inceleme yapan CHP İl Başkanı Gönül Özel, baskınla ilgili yaptığı açıklamada; “Tüm kapıları koçbaşı ile kırmışlar. Dışarıdaki kapıları kırdıkları gibi içerdeki kapıları da kırmışlar. Pencereler kırık. Kapı çalınmış olup açılmamış olsaydı diyecektik ki çaldılar açılmadı, o nedenle kırıp içeri girdiler. Kapı çalınmamış, koçbaşı ile kırılıp içeri girilmiş. İçerdeki kadın ve çocuklar dahil yüzüstü yere yatırılmış. Sırtlarına ayakla basmışlar. 10 yaşındaki çocuğun ensesine silah dayanmış. Çocuk korkudan altına kaçırmış. Hazro’da yaşananlar insanlığa yakışmayan bir şey. Hani İnsan Hakları Eylem Planı’nda bu tür baskınlar gece yarısı yapılmayacaktı. Çünkü söz konusu ev CHP İlçe Başkanımızın evi. Ama maalesef bu eylem planları sözde.Uygulamada yok. Tablo aynı. Kadınlar, devletimizin askerimize, polisimize güvenemeyeceksek, bizlere bunu yapıyorlarsa biz kime güveneceğiz diyorlar. Asılsız ihbar yapan ve aramaya gelen ekip için de şikayetçi olacağız. Biz aramaya karşı değiliz. Hukuk çerçevesinde gelinir, arama izin belgesi gösterilir ve arama yapılır. Biz burada yapılan muamelenin karşısındayız.

 

 

Kaymakam ile görüştük. Diyarbakır’dan ilçeye gelen ekip olduğunu söyledi. Savcı bey, arama emrini kendisinin verdiğini ancak ihbarın asılsız çıktığını söylüyor. Bu muamelenin CHP ile ilgisinin olmadığını, kim olursa bu muamelenin yapılabileceğini söyledi. Biz de bu şekilde mi? Hukuk çerçevesinde yasa neyi gerektiriyorsa o şekilde yapılmalı dedik. Emniyete bir komiserle görüştük. Olaylardan dolayı üzgün olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.