Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

“Türkiye’de İlk, Dünyada 6. Sırada”

“Türkiye’de İlk, Dünyada 6. Sırada”
REKLAM ALANI
1 Aralık 2022 11:17
1.675

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Rümeyla Advan

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

ARA REKLAM ALANI

 

Advan, yaptığı açıklamada Beyazay Derneği’nin 1-4 Aralık tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde, Türkiye Beyazay Derneği ve Darülaceze Başkanlığı yönetiminde, 10 Bakanlık, TOBB ve KOSGEB destekleriyle The İstanbul Expo tarafından düzenlenen “Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi’nin bu yıl 12. kez gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Advan, 1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarın Türkiye’de ilk, dünyada ise 6. fuar olma özelliğini taşıdığını belirtti.

 

Advan; “Ulusal ve uluslararası birçok etkinliğin de yer aldığı fuarımızda bakanlıklarımız, belediyelerimiz, valiliklerimiz, üniversitelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız ve engellilik alanında hizmet sunan özel sektör kuruluşları yer alacak. İfade edilen kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcileri, katılımcılara hem sundukları hizmetleri anlatma imkânı bulacak hem de engellilik alanındaki teknolojik gelişmeleri aktarma fırsatı bulacaklar. Programın ilk günü, The İstanbul Expo Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İbil, Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık hanımefendinin açılış konuşmalarıyla başlayacak ve sonrasında ise katılımcılar, “Bakım ve Rehabilitasyon” ve “Satın Alma Detay ve Kriterleri” başlıklarında iki ayrı panelde alanlarında uzman kişileri ve akademisyenleri dinleme fırsatı bulacak. Programın ikinci günü (2 Aralık Cuma), Genel Başkanımız Lokman Ayva’nın da başrolünü fiziksel engelli ve işitme engelli iki kişiyle paylaştığı “Maceraya Engel Yok” adlı belgeselin Gala’sı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarıyla izleyiciyle buluşacak. TRT Belgesel ve ETKA Ajans işbirliğinde çekimleri yapılan belgeselimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ise TRT Belgesel ekranlarından seyirciye ulaşacak. Görme, bedensel ve işitme engelli 3 başrolün birlikte maceraya meydan okuduğu belgeselimiz, içerik açısından işaret dili tercümanına ihtiyaç duymadan işitme engelli vatandaşlarımızın anlayabileceği düzeyde ve aynı zamanda görme engelli vatandaşlarımız da tasvire ihtiyaç duymadan anlayabilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Bu hususlar itibariyle belgeselimiz ülkemizde ve dünyada benzersiz bir belgesel olma özelliğine sahiptir. Programın devamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, hem fuar ile ilgili konuşmalarını yapacak hem de “Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı”nı tüm kamuoyuna ilan edeceklerdir. Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında büyük öneme sahip Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nın, Beyazay’ın organizasyonunda deklare ediliyor olmasının Beyazay ailesi olarak haklı gururunu yaşıyoruz. Sunumlar, paneller, söyleşiler, video gösterimleri, konser ve daha birçok etkinliğin gerçekleştirileceği fuarımıza tüm halkımız davetlidir” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.