Dolar 32,3684
Euro 34,7084
Altın 2.392,65
BİST 10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

BİSMİLLİLER TARIMA DAYALI OSB’NİN ACİLEN KURULMASINI İSTİYOR

Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) Bismil İlçe Başkanı
Şükrü Merdanoğlu, Bismil’de Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin kurulmasını istedi.

BİSMİLLİLER TARIMA DAYALI OSB’NİN ACİLEN KURULMASINI İSTİYOR
REKLAM ALANI
13 Ocak 2021 23:00
774

Merdanoğlu, Tarıma Dayalı OSB için Bismil’li çiftçilerin yoğun talebi olduğunu ve böyle bir yatırımın acilen yapılması gerektiğini belirtti.

 

ARA REKLAM ALANI

 Bismil ovasının değerlendirilmesi için Bismil’de tarıma dayalı OSB’nin yapılmasının elzem olduğunu belirten Merdanoğlu, “Yıllardır gündeme getirilen, ancak yapılması ile ilgili bir tek adım atılmayan Tarıma Dayalı OSB için Bismil’den yoğun talep var. Bölgenin en büyük verimli arazisine sahip Bismil ovasının değerlendirilmesinin tek yolunun OSB olduğu belirtiliyor. Toplam bir milyon 748 dekarlık araziye sahip olan Bismil’de 600 bin dekarlık alanda sulu tarım yapılırken, bir milyon 400 bin dekarlık alanda ise buğday, arpa, mercimek, pamuk, mısır ekimi yapılıyor. Geriye kalan yüz bin dekarlık alan bağ-bahçe olarak kullanılıyor. 294 bin dekarlık alanın ise tarım dışı olarak kullanıldığı Bismil ilçesinde 5 bin 700 kayıtlı çiftçi bulunuyor.Bismil üretim merkezi olurBu rakamlar göz önüne alındığında Bismil ilçesinde tarımı geliştirmek adına var olan potansiyelin daha da geliştirilebileceğini söyleyen Bismilli çiftçiler, bu potansiyelin Tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulması halinde ciddi bir üretim merkezi olacağını, ilçeye, bölgeye ve ülkeye büyük katkı sağlayacağını belirtiyorlar” dedi.

 

“KURULACAK OSB BİSMİLE YENİ YATIRIMCI KAZANDIRACAKTIR”

 

 

Bismil’de kurulacak Tarıma Dayalı OSB’nin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını aktaran Merdanoğlu; “Bismil’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için ilk somut adım 2017 yılında atıldı, ancak bir sonuç alınamadı. Kurulan bir komisyon 4 farklı alanda yer tespiti yaparak, hazırladıkları raporu kaymakamlığa iletti. Ancak, şu ana kadar bir gelişme kaydedilmedi. Bismilli çiftçiler, bu konuda odaların harekete geçerek, Bismil ovasının ülke ekonomisine katkısını bir an önce sağlaması gerektiği görüşünde ortaklaşıyorlar. Bismil’in ekonomik anlamda büyümesine büyük katkı sağlayacak olan Tarıma Dayalı OSB projesinin hayata geçirilmesi için herkesimin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde el ele vererek Bismil’i güçlendirmeliyiz. Ama bu iş birkaç kişiyle olmaz. Tüm siyasi parti yetkilileri Bismil ortak paydasında birleşmelidir. Biz kentimizin 100 yıllık geleceğini düşünerek projeler üretmeliyiz. Bunu hep birlikte el ele vererek yapılması önemlidir. Barajların bitmesiyle Bismil ovası %95 oranında suya kavuşacak. Bismil çok verimli topraklara sahiptir. Bismil’de mevcut işletmeler yatırım yapıp büyüyemiyor. Organize sanayi bölgesi ilçemize yeni yatırımcı çekmenin yanı sıra, mevcut işletmelerinde büyümesine olanak sağlanacaktır. Bismil’de yetiştirilen ürünler çevre illere gönderilmeyecek, burada işlenecektir” diye konuştu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.