Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

BEYAZ ALTININ HASADI BEREKETLİ BAŞLADI!

Gaziantep’in Araban ilçesinde, beyaz altın diye tabir edilen meşhur Araban sarımsağının 2020 yılı yeşil firik sarımsak hasadı bereketli başladı.

BEYAZ ALTININ HASADI BEREKETLİ BAŞLADI!
REKLAM ALANI
30 Nisan 2020 15:51
1.193

Gaziantep’in Araban ilçesinde, beyaz altın diye tabir edilen meşhur Araban sarımsağının 2020 yılı yeşil firik sarımsak hasadı bereketli başladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Türkiye’nin en kaliteli sarımsağının yetiştiği ve sarımsak diyarı olarak bilinen Araban Ovası’nda 2020 yılının ilk yeşil firik sarımsak hasadı bereketli başladı. Aşağı Yufkalı mevkiindeki 200 dönümlük sarımsak ekili alanda başlayan hasat çiftçilerin yüzünü güldürdü.

 

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun meşhur Araban sarımsağının yeşil firik hasadının yapıldığı ilk gün ziyaret ettiği tarlada mevsimlik tarım işçileri ile birlikte yeşil firik sarımsak sökümü yaptı.

 

“BU YIL KALİTE ÇOK İYİ”

 

Türkiye’nin en kaliteli sarımsağının Araban Ovası’nda yetiştiğini belirten Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, “Ünü ülke sınırlarını aşan meşhur Araban sarımsağı, kalitesi, lezzeti, aroması, fiyatı ve dayanıklığı ile kolay pazar bulan son yıllarda rekoltesiyle de üreticisini memnun ediyor. Arabanlı sarımsak üreticilerinin beyaz altın olarak adlandırdığı sarımsak, uzun yıllar önce üretimine başlandığı Araban ilçesinde yıllardır üreticisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Güneydoğu’nun en geniş ve verimli ovalarından olan Araban Ovası’nda üreticisinin beyaz altın olarak nitelendirdiği meşhur Araban sarımsağın 2020 yılının ilk hasadına başlandı. Araban Ovası’nda başlayan yeşim sarımsak hasadında üreticilerimiz bir dönüm alanda yaklaşık 5 ton civarında hasat alıyor. Yeşil firik sarımsağın kilosunu ise 7-10 TL arasında değişin fiyatlarda ülke genelindeki hallerde bulunan komisyonculara satıyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.