Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

BAŞHEKİM İNCEOĞLU’NDAN ÖZEL AÇIKLAMALAR

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Bülent İnceoğlu, geçtiğimiz gün ağız ve diş sağlığıyla ilgili ciddi sorunlar yaşayan vatandaşlarımızın serzenişleri üzerine yaptığımız haber çalışması ses getirdi. Hastane Başhekimi Bülent İnceoğlu, Sonhaberlerim.com internet haber sitesine özel açıklamalarda bulundu.

BAŞHEKİM İNCEOĞLU’NDAN ÖZEL AÇIKLAMALAR
REKLAM ALANI
30 Aralık 2020 15:19
1.343

Başhekim İnceoğlu, yaptığı açıklamada hastanelerinde hizmet veren 185 hekimi olduğunu ve bu hekimlerin çoğunun Filyasyon ekiplerinde yer alarak sahada çalıştığı için Diyarbakır halkına yeterince hizmet sunamadıklarını, ancak önümüzdeki günlerde diş hekimlerinin hastanelerine döndüğü takdirde hastanelerinde tedavilere başlamayı düşündüklerini söyledi. 

 

ARA REKLAM ALANI

Önümüzdeki günlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak hasta kabulüne başlamayı umduklarını belirten Başhekim İnceoğlu; “Göreve geldiğimiz günden beri tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüs illetiyle mücadele ediyoruz. Bizim hastanelerimize bağlı 103 hekim, 104 tane de sağlık çalışanımız olmak üzere toplam 207 kişi sahada bulunmaktadır. İdareci, geçici görev, idari izinler ve ücretsiz izinli olanlar düştükten sonra elimizde kalan 57 hekimimiz kalıyor. Bu kadar az hekimle Diyarbakır halkına diş sağlığı anlamında hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

HEKİMLERİMİZİN ÇOĞU FİLYASYON EKİBİNDE OLUP SAHADA HİZMETİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Bilim kurulunun yapmış olduğu çalışmalarda diş tedavisini durduklarını aktaran Başhekim İnceoğlu; “Hastanın ağzında dolgu yapılırken aletlerimiz hava ve su ile çalıştığından dolayı korona virüslü bir hastanın ağzında olan mikroorganizmalar kliniğin içine saçılıyor ve bu mikroplar havada çok uzun süre asılı kalıyor. Bu nedenle sirkülasyonu çok yoğun olan hastaneler de Covid-19 olmayan başka bir hasta alındığı zaman bulaşma riski çok yüksektir. Onun için Covid’li bir hastanın muayenesinden sonra sıradaki hastayı alabilmek için araya 1 saat girmesi, kliniğin havalandırılması, temizlenmesi ve tertiplenmesi gerekiyor. Bu süreç içerisinde bilim kurulunun ve bakanlığımızın almış olduğu bir kararla tedavilere ara verildi. Diyarbakır bazında koronavirüs hastalığı çok yüksek oranlara ulaştığından dolayı diş hekimi arkadaşlarımız ve hastanemizde görev yapan diğer sağlıkçı arkadaşlarımız sahada Filyasyon çalışmalarına katıldılar. Hastane olarak185 hekimimiz bulunuyor. Şuan hali hazırda Filyasyon ekibinde 103 tane hekim, 104 tane de sağlık çalışanımız toplam 207 kişi sahada bulunmaktadır. İdareci, geçici görev, idari izinler, ücretsiz izinli olanlar da düştükten sonra elimizde 57 hekimimiz kalıyor. Bu 57 hekimimiz de Üçkuyular, Diclekent, Dağkapı ve Bağlar semt polikliniklikleri ile bize bağlı olan Ergani, Bismil ve Silvan ilçelerimize hekim dağıtımı yaparak çalışmalarımızı yapmaktayız. Bu hekimlerimizin içerisinde 19 uzman hekimimiz var. Şu anda bütün hastanelerimizde gündüz acil bölümümüz açık. Çene cerrahlarımız ameliyathanede görev yapıyor. Ortodonti hizmeti de devam ediyor. Ayrıca evde bakım hizmetleri ekibimiz hizmetlerini yürütüyor” diye konuştu.

 

 

FİLYASYON EKİPLERİMİZİN BAŞARILI ÇALIŞMALARI SAYESİNDE VAKA SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

 

Son iki ayda tedavisini yaptığı hasta sayısını da paylaşan Başhekim İnceoğlu; “Kasım ayında 17 bin 304 hasta tedavi ettik. Aralık ayında da şu ana kadar 15 bin 160 hasta tedavi hizmeti görmüştür. Şu anda il sağlık müdürümüz Dr. Cihan Tekin’in koordinasyonu ve başarılı çalışmaları, Filyasyonda çalışan arkadaşlarımızın ise sabah 8 gece 12’ye kadar yapmış oldukları başarılı çalışmalar ile Diyarbakır’daki Covid-19 hasta sayısı en alt sınıra kadar çekilmiştir. Bundan sonraki süreç içerisinde Filyasyonda bulunan hekim ve arkadaşlarımızın yavaş yavaş merkez ile bulundukları hastanelerine dönmesi neticesinde tüm önlemlerin alınarak tedavilere başlayacağımızı öngörüyorum” şeklinde konuştu.

 

“NÖBETÇİ HEKİMLERİMİZLE EN İYİ HİZMETİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Diclekent Polikliniğinin acil bölümlerinde 24 saat hizmet verdiklerini aktaran Başhekim İnceoğlu; “Akşam 4 ile gece 12 arası 2 hekim, 12’den sabaha kadar da bir hekimimiz acil servisinde görev alıyor. Cumartesi ve Pazar günleri de sabah 8 akşam 4 arası 2 hekim, akşam 4 gece 12 arası 2 hekim, gece 12’den sonra da sabaha kadar bir hekim olmak üzere hafta sonları 5 tane hekimimiz gece nöbetinde olup vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Ameliyathanelerimiz açık olup herhangi bir travma olayı veya gömülü diş operasyonları tedavisi hastanemizde yapılmaya devam etmektedir. Triajda görevli hekim arkadaşlarımız vardır. Hastalarımızın anemnezlerinin alınması, hastaların daha önce yakın temaslı veya Covid-19 geçirip geçirmedikleri hususunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Evde bakım hizmetinde görevli arkadaşlarımız vardır. Bu arkadaşlarımız da yaşlı, evde bakıma muhtaç olan hastalarımızın evlerine giderek gerek protez grupları, gerek ağız bakımı ve yaraları, gerekse de yapılabilecek kolay protez ölçülerini alarak hizmet sunmaktadır. Koronadan dolayı hastanelerde yavaş çalışma sistemi uygulandı. Bu süreçte daha önceden protez ölçüleri alınıp randevu verilen hastalarımıza da dişleri takılarak tedavileri yapılmış oldu” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HASTANEMİZDE HASTA ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

 

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs illetinin azalmasına binaen önümüzdeki süreçte Diyarbakır halkına diş sağlığı hizmeti vermek istediklerini vurgulayan Başhekim İnceoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Bizim hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın çoğu Filyasyon ekibinde görev yapmaya devam ediyor. Bizim için insan hayatı daha önemlidir. İnsan sağlığı önemli olduğundan dolayı amacımız bu korona hastalığının yayılmasını önlemek, insanlarımızı korona virüs illetinden korumak ve yaşama şansını artırmak için çabalarımız ve girişimlerimiz devam ediyor. Benim vatandaşlarımdan ricam şudur. Gönül ister ki her vatandaşımızın özel hastane ve dışarıdaki kliniklere gereksinim duymadan tedavilerini devlet diş hastanelerinde yapabilmek. Ayrıca daha önce aldığı hizmeti bundan sonra da aynı şekilde onlara bu hizmeti sağlamak için elimizden geldiğince çalışmak istiyoruz. Tüm dünyayı kasıp kavuran bir hastalık sürecinden geçtiğimiz için bu süreç zarfında haklı olarak insanların ağrıları ve sızıları oluyor. Önümüzdeki günlerde inşallah bu sorunu giderip halkımızın eskisi gibi diş tedavilerini devletin hastanelerinde tedavilerini yapabildiği bir sürece gireceğiz. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz inşallah bunu başaracağız.”

 

ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.