Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

FAO Türkiye Temsilciliği’nden Gastro İnovasyon Merkezi’ne Hibe Desteği

FAO Türkiye Temsilciliği’nden Gastro İnovasyon Merkezi’ne Hibe Desteği
REKLAM ALANI
4 Ekim 2023 17:24
257

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Japon Hükümeti tarafından fonlanan projesi kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği sağladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile hibe sözleşmesi imzalayan FAO Türkiye temsilcileri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti ve Key Ma Kadın Kooperatifi kuruluşu için teknik destek sunmaya başladı.

ARA REKLAM ALANI

Proje desteği ile Gastro İnovasyon Merkezi yöresel ürün satış noktası ve yöresel lezzet üretim ve sunumlarının kadınların önderliğinde kurulacak bir kooperatif aracılığıyla yönetilmesi hedefleniyor. Bu amaçla kurulacak Key Ma kooperatifinin kırsal bölgelerdeki kadın kooperatifleri ve kadın üreticiler ile çalışması ve girdilerini kooperatifler ve kırsaldaki üreticilerden alması planlanıyor.

GASTRO İNOVASYON MERKEZİ’Nİ KEY MA KADIN KOOPERATİFİ İŞLETECEK

Yöresel ürün ve lezzetlere odaklanan merkez, Key Ma Kooperatifi aracılığıyla kültürel miras değerlerini koruyarak, kırsalda üretilen ürünleri inovatif bir şekilde pazara sunacak. FAO Türkiye Temsilciliği kooperatif kuruluşu için eğitmen, ekipman, kapasite geliştirme ve pazara erişim desteği sunacak. Kurulacak kooperatif kırsal bölgelerdeki kadın kooperatifleri ile de işbirliği sağlayarak çalışacak. Bu şekilde kırsal bölgelerdeki üretimlerin merkez bünyesinde değerlendirilmesi ve pazara sunumunun desteklenmesi sağlanacak.

Proje kapsamında FAO Türkiye Temsilciliği tarafından merkez çalışanları, merkez bünyesinde eğitim alan kadınlar ve işbirliği sağlanan kadın kooperatiflerine yönelik 3 günlük kültürel miras ve tasarım odaklı bir eğitim programı başlatıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.