Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Bakan Gül: Özkoç’la ilgili fezleke Meclis’e gelmiştir

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili, “Fezleke Meclis’e gelmiştir.

Bakan Gül: Özkoç’la ilgili fezleke Meclis’e gelmiştir
REKLAM ALANI
5 Mart 2020 20:22
596

 

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili, “Fezleke Meclis’e gelmiştir. Bundan sonraki süreç Meclis’in takdiridir. Artık bu süreci Meclis işletecektir” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM’de basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bakan Gül, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığın soruşturma başlattığını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanına hakaret suçu resen soruşturmaya imkan bulunan konulardan birisi. Resen ya da şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Soruşturma açılması ne demek? Fezleke hazırlanması demek, milletvekili olduğu için. Fezlekenin prosedürü işlemektedir. Soruşturma ile birlikte fezleke bakanlığımıza gönderildi. Fezleke Meclis’e gelmiştir. Bundan sonraki süreç Meclis’in takdiridir. Artık bu süreci Meclis işletecektir. Türkiye bir hukuk devletidir. Tüm hukuk yolları Anayasa ve kanunlar çerçevesinde işlemektedir. Artık süreç TBMM’de. Bundan sonra yapılacak takip Meclis’in işidir. Meclis’te olan iradeye karşı kimsenin bir şey söyleme imkanı yoktur. Şu anda savcılık, yargı yoktur. Meclis’te olan iradeye karşı kimsenin artık bir şey demeye hakkı yoktur” diye konuştu. 

Bakan Gül, Engin Özkoç’un sözlerine ilişkin de, “Farklı düşüncede olabilirsiniz; ama kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Dünyanın her yerinde devlet başkanlarına hakaret etmek suçtur. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Fezleke hazırlanmıştır. Hele seçilmiş bir Cumhurbaşkanına hakaret etme hakkına kimse sahip değildir. Türkiye hukuk devletidir. Hele bu dönemde daha bir birliktelik içeresinde olmak hepimizin ortak duygusudur” ifadelerini kullandı.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.