Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Babacan, Diyarbakır Adaylarını Tanıttı

Babacan, Diyarbakır Adaylarını Tanıttı
REKLAM ALANI
12 Ocak 2024 15:29
270

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin aday tanıtım töreni ve bir dizi ziyaretler için Diyarbakır’a geldi. Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Babacan,  partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin adaylarını tanıttı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, DEVA Partisi Mersin milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile Sadullah Ergin, belediye başkan adayları ile partililer katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarıyla buluşmak için Diyarbakır’a geldiğini aktaran Babacan; “Burası, seçmen iradesinin gasp edildiği bir şehir. Burası, seçimle kazananların yerine başkalarının atandığı bir şehir. Burası, iktidarın kayyum politikalarıyla sandığın yok saydığı bir şehir. Bu ülkenin sorunlarının çözümü meşru, demokratik siyasetten geçer. Herkes iddiasını, çözümlerini projelerini ortaya koyar; Halk kimi seçerse, belediyeyi de kanunlar kurallar çerçevesinde o yönetir. O kadar. Bunun dışındaki her uygulama, demokratik açıdan da meşru değildir; Vicdani açıdan da meşru değildir” dedi.

“HİÇ KİMSE GEÇİNEMİYOR”

Ülkenin her coğrafyasında doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde, vatandaşların feryat ettiğini belirten Babacan; “İktidar herkesi yoksullaştırdı. ‘Rahat geçinebiliyorum’ diyen neredeyse kalmadı. Asgari ücretlisi de geçinemiyor, emeklisi de. Memuru da geçinemiyor, esnafı da. Çiftçisi de geçinemiyor, işçisi de. Öğrencisi de geçinemiyor, işletmecisi de. İnsanlar yoksullukta eşitlendi. Artmış haliyle 2024 asgari ücreti, 17 bin lira. Türk-İş’in rakamlarına göre, dört kişilik bir ailenin yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması ne kadar? Bakın sadece, gıda harcaması. Aç kalmamak için bir ailenin ihtiyacı olan tutar. Kaç para? Aralık’ta 14 bin 400 lira. Ocak’ta bu rakam daha da artacak. Yani gıda harcamalarından sonra asgari ücretlinin elinde sadece 2.000 TL kalacak. O da Ocak ayında. Daha sonra her ay bu rakam da enflasyon karşısında eriyecek.

“ŞİDDET YEŞİL SAHALARA SİRAYET ETTİ”

Şiddet ve düşmanlığın yeşil sahalara sirayet ettiğini söyleyen Babacan; “Birlik beraberlikle anılması gereken, sporla anılması gereken yeşil sahalar bile; şiddetten, düşmanlıktan nasibini alıyor. Türkiye’deki futbol maçlarında neler yaşandığını da görüyoruz. Irkçılığın taraftar grupları arasında nasıl büyütüldüğünü, yeşil sahalarının buna nasıl alet edildiğini görüyoruz. Amedspor’a yöneltilen öfkeyi, fiziki şiddete varan ırkçı muameleyi görüyoruz. Ve reddediyoruz! 90’ların simgelerini, sloganlarını, katillerini pankart yapıp insanlara taşıtanları görüyoruz. Ve reddediyoruz! Bunları yapanlar bu ülke için en büyük beka tehlikesidir. Bu ülkenin yarınları, ayrımcılıkla, kutuplaştırmayla kazanılmaz. Bu ülkenin yarınları, birlikle beraberlikle kazanılır; Adaletle, eşit vatandaşlıkla kazanılır.”

“DİYARBAKIR İÇİN ÖDEVİMİZE ÇALIŞTIK”

Diyarbakırlıların 31 Mart günü damgayı damlanın altına basacaklarını aktaran Babacan; “Kayyum uygulamasına maruz kalan belediyelerimiz için çalışmak, sadece Diyarbakır’a borcumuz değildir; Demokrasiye borcumuzdur. Adalet’e borcumuzdur. Diyarbakır için ödevimize çalıştık. Tüm DEVA kadroları, aday oldukları her yerde gerekli hazırlıkları yaptılar, yapıyorlar. Milyonlarca dönüm araziye sahip Diyarbakır’ın, tarım ve hayvancılığa dair bir türlü iyileşmeyen, iyileştirilmeyen sorunları var. Dolar kurunun artmasıyla beraber, tarım ve hayvancılıkta maliyetler arşa çıkmış durumda. Bu sorunların üzerine bir de ekonomik kriz eklenince, Diyarbakırlı çiftçilerimiz, hayvancılarımız için işler hepten zorlaştı, farkındayız. Diyarbakır’da, kredi kartı borçları son bir yılda yüzde 243 arttı. Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz işi bırakıyor. Maliyetler öyle arttı ki, çiftçilerimiz ne kadar çok üretirse, o kadar çok zarar ediyor. Tüm bu sorunların hepsinin farkındayız. Biz, çözümü yerelden başlatacak, iktidara bu iş nasıl yapılır göstereceğiz. Şimdi sizlere belediye başkan adaylarımızı tekrar taktim etmek istiyorum. Büyükşehir adayımız, Cenap Ekinci! Cenap beyi sizlere, Diyarbakırlılara emanet ediyorum. Eğil. Zeynel Bekil! Zeynel Bey’le Eğil’de güzel sonuçlar alacağız inşallah. Ergani’de, Süleyman Efe! Ergani’nin DEVA’sı diyoruz ve desteğinizi bekliyoruz. Kayapınar adayımız Hebun Aytekin! Hebun’a büyük bir sorumluluk verdik. 31 Mart’a kadar hep beraber, çok yoğun bir şekilde çalışacak; Diyarbakır’ı da layık olduğu gibi, demokrasiyle, adaletle ve tertemiz yöneteceğiz inşallah. Şehrimize, ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.