Dolar 32,2527
Euro 34,6841
Altın 2.397,92
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Aziz Sancar, Diyarbakırlı Öğrencilerle Buluştu

Aziz Sancar, Bismil’de yeni açılan Aziz Sancar Anadolu Lisesinin 9. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Aziz Sancar, Diyarbakırlı Öğrencilerle Buluştu
REKLAM ALANI
17 Şubat 2022 12:31
1.282

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yeni açılan Aziz Sancar Anadolu Lisesinin 9. sınıf öğrencileri ile Ankara’da bir araya geldi, sorularını yanıtladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Sancar, “Umarım hepiniz üniversiteye gidersiniz. Bazılarınız da moleküler kimya okursunuz. O zaman sizin kitaplarınızda benim en az üç buluşum olacak. Beni en çok memnun eden, budur. Benim keşif yapmamın ölçülemez bir değeri var. Parayla, şöhretle böyle bir tatmin bulamam. Huzur veriyor bunlar. İnsan bir şeyler buldukça yeni sorular soruyor.  Merak her insanda var, bunu işletmek lazım. Şimdi 75 yaşındayım benim yaşımdakilerin çoğu emekli olmuştur, ben gece gündüz çalışıyorum. Benim için itici güç, bu.” diye konuştu.

 

Eğitim aldığı Mardin Lisesinden 5 profesörün çıktığını belirten Sancar, kendisinin bilim insanı olmasında tüm öğretmenlerinin etkisi olduğunu ifade etti.

 

Bu arada Sancar’a ABD’deki ofisinin duvarına asmak üzere istediği Bismil’deki Aziz Sancar Anadolu Lisesinin fotoğrafı hediye edildi.

 

“BİSMİL HAKKINDA BENİM ÇOK GÜZEL HATIRALARIM VAR”

 

Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki bir Anadolu lisesine adının verildiği haberini aldığında duyduğu memnuniyeti dile getiren Sancar, eniştesinin köy enstitüsü mezunu olduğunu ve Bismil’de öğretmenlik yaptığını belirterek “O bakımdan Bismil hakkında benim çok güzel hatıralarım var. Bismil’de bir Anadolu lisesine adımın verileceği haberi, beni çok sevindirdi. Onun sevinci başka, bunun sevinci başka oldu” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.