Dolar 32,2562
Euro 34,8497
Altın 2.430,76
BİST 10.085,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 22°C

“AK PARTİ’YE OY VERMEYEN KÖYLER CEZALANDIRILIYOR MU?”

CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, köylerde yaşanan sorunları ve vatandaşların taleplerini gündeme getirdi.

“AK PARTİ’YE OY VERMEYEN KÖYLER CEZALANDIRILIYOR MU?”
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2021 18:20
1.974

CHP’li Yavuz, AK Parti’ye oy vermeyen köylerin yol, su, elektrik ve okul yapılmayarak cezalandırıldığını iddia etti. 

 

ARA REKLAM ALANI

CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, kırsal mahalle statüsünde bulunan köylerin tamamında içme sularının olmadığını ya da az aktığını, alt yapı sorunu olduğunu, yol ve ulaşım sıkıntısı yaşandığını, elektriğin olmadığını, sağlık ocağı, okul ve park gibi temel ihtiyaçların karşılanmadığını, ayrıca yolu olmadığı için vatandaşların aşı olamadığını belirtti. 

 

“YOLLAR YAPILMIYOR, SU VE ELEKTRİK VERİLMİYOR”

 

Hizmetin kişilere değil tüm yurttaşlara olması gerektiğini belirten Yavuz; “Yalnızca 400 metrelik yolu olan bir köydeyiz. Bugün yetkililere gidip yol ihtiyaçları belirtildiği zaman onlara söylenen ‘sizin köyde bizim partiye oy çıkmadı, biz de sizin yolunuzu yapmıyoruz’ diyerek terbiyesizce yurttaşlarımıza cevap veriliyor. Tüm başvurulara rağmen sırf AKP’ye oy vermedikleri için yol yapılmıyor, su gelmiyor, elektrik gelmiyor.”

 

 

“YOL OLMADIĞI İÇNİ İNSANLAR AŞI OLMAYA GİDEMİYOR”

 

Vicdanlara seslendiklerini aktaran Yavuz; “Eğer bizden değilseniz ötekisiniz diye yurttaşlarımızı kutuplaştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bugün sırf AK Parti’ye oy vermeyen köylere hizmet götürülmemesi vicdanları sızlatıyor. Tüm yetkilere sesleniyoruz. Hizmet herkes eşit seviyede olmalıdır. Seçim meydanlarında Hz. Ömer’in adaletini anlatan iktidar anlayışı, kendilerine oy vermedi diye vatandaşı perişan etmektedir. İnsanlar 35-40 kilometre yol gidip aşı olmaya çalışıyorlar ancak gidemiyorlar. En erken zamanda sizlere bu yaptığınızın hesabını bu halk sandıkta soracaktır. Seçim yakındır ve seçimde adaleti yurttaşlar sağlayacaklardır” dedi.

 

“OKUL, PARK VE YEŞİL ALAN YOK”

 

Bağlar Belediye’sinin hizmete önem veren bir belediye başkanının olduğunu ifade eden Yavuz; “Gelecek nesillerimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için de ne yazık ki bir okul yok, oyun alanı yok, yeşil alan yok. Devlet olarak bu vatandaşlara sahip çıkmak zorundayız. Vatandaşlarımızın yanına sadece seçim zamanında gelip, kapılarını çalıp oy istemekle olmuyor. Bugün vatandaşlar burada eşit yurttaş haklarından faydalanamıyorlar. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bu köylere gidip vatandaşların sorunlarını dinleyip dertlerini dinlesin” şeklinde konuştu.

 

 

“DEDAŞ TERÖRÜ DEVAM EDİYOR”

 

DEDAŞ’ın özelleştikten sonra vatandaşın kanını emdiğini ve en büyük zulmü yapan kurum olduğunu açıklayan Yavuz; “2021’de köylerimizdeki yaşanan bu durum içler acısıdır. Köylerimizin hiçbirinde alt yapı yok. Ulaşım sorunu var. DEDAŞ terörü devam etmektedir. Bugün bir köyümüzde DSİ Genel Müdürlüğü’nün yazmış olduğu çalışmalar var. Tarım arazilerimizin yüz dönümüne yakın bir arazisi işgal edilmiştir. Devlet yetkililerin buna da bir çözüm bulmasını istiyoruz. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayamıyorsak, yönetemiyorsak, bu mevkilerde durmanın anlamı yoktur” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.