Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Atik: “Erdoğan, Kürt Kardeşlerin Artık Sana Aldanmak İstemiyor”

Atik: “Erdoğan, Kürt Kardeşlerin Artık Sana Aldanmak İstemiyor”
REKLAM ALANI
14 Ekim 2022 14:24
1.363

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın kente gelişi hakkında yaptığı açıklamada, “Sayın Erdoğan, hep söylediğin gibi yine Diyarbakır’a gelip ‘Sevgili Kürt kardeşlerim’ diyeceksin. Ama artık Kürt kardeşlerin sana aldanmak istemiyor” dedi. Atik, tarihi Surlara AKP bayrağının asılması konusunda da tepki göstererek “Bu kente ve surlara yapılan bir zulümdür” diye konuştu. 

 

ARA REKLAM ALANI

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Ekim cumartesi günü kente yapacağı ziyarete ilişkin yazılı açıklama yaptı. Erdoğan’ın, siyasete alet edilmesi son derece zararlı olan Kürt Meselesi hakkında, geçmişte yaptığı birçok açıklama ile halka çözüm umudu verdiğini dile getiren Atik “O dönem söyledikleri o kadar önemli ve umut verici idi ki, AKP Kürt nüfusun kalabalık olduğu kentlerde bile birinci parti olmayı zorlar derecede taban bulmuştu. Çözüm süreci ilerletiliyordu. Fakat ne olduysa, neden olduysa bir anda ‘Bu sorunu çözmek için baldıran zehri içerim, kefenimi giyip yola çıktım’ diyen Erdoğan, tarihi bir çark etti. Sonra yine inkâr ve reddetme politikasına geri döndü” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hâlâ varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu be, böyle bir şey yok” ifadeleriyle yaptığı çok sayıda açıklama olduğuna dikkat çeken Atik “Kürt kökenlilerin doktor, mühendis, polis gibi mesleklere gelmesini bir gösterge kabul ederek, sorun yokmuş gibi davranma tekerrürüne giriyor. Bu düşüncedir işte Kürtleri Erdoğan’dan koparan. Biz de bir dönem Erdoğan’ın bu sözlerine aldanıp, o parti içinde siyaset yapmıştık ancak ne zaman ki Erdoğan’ın, MHP ile ittifak yapmasıyla gerçek yüzü ortaya çıktı, işte o zaman bizi aldattığını anladık. Şimdi Diyarbakırlılar şöyle düşünüyor. ‘Ey Erdoğan, gelip buralarda yalan rüzgârları estirme. Çünkü artık senin Kürt kardeşlerim dediklerin, sana aldanmak istemiyor’ diyor.

 

Erdoğan’ın gelişi nedeniyle tarihi Diyarbakır Surlarının Keçi Burcuna asılan AKP bayrağını da eleştiren Atik “Bu kentten onlarca medeniyet gelip geçti. Her medeniyet kente bıraktığı değerleri adeta tarih yazar gibi surlara nakşetti. Ama hiçbiri AKP’nin yaptığı zulmü yapmadı. O bayrağın oraya asılması kente de surlara da zulümdür. Sanki burası bir sömürge yeri ve orayı ele geçiren diktatör halka üstünlüğünü göstermek için bayrağını asıyor. Bu kabul edilemez” diye konuştu.

 

Bu zor günlerin geçeceğini, iktidarın halkın gücüyle sandıkta savrulup gideceğini kaydeden Atik “CHP iktidarıyla ülkede yeniden barış ve özgürlük ortamı oluşacak. Değerlerimiz ayaklar altına alınmayacak. Erdoğan’ın içi boş söylemleri artık bir karşılık bulmuyor. Çözüm milletin iradesinde, çözüm TBMM’de gerçekleşecek. Biz buna hazırız, Diyarbakır da CHP de buna hazır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.