Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

AK Partili Eker Veda Etti, Helallik İstedi!

AK Partili Eker Veda Etti, Helallik İstedi!
REKLAM ALANI
6 Mayıs 2023 11:01
475

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, kentte görev yapan basın mensuplarıyla son kez bir araya gelerek veda konuşması yaptı. Gazetecilerden helallik isteyen Eker, “Bir gün toprağa düşersem beni bu şehirde toprağa verin” dedi.

14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek  gazetecilerden helallik istedi. Eker, tek adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

ARA REKLAM ALANI

 

Eski Tarım ve Orman Bakanı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır’da bulunan bir otelde düzenledikleri kahvaltı etkinliğiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantının ana konusu 14 Mayıs’ta yapılacak Milletvekili ve Cumhurbaşkanlık seçimleri olurken Eker, gazetecilerden de helallikte istedi.

‘ÜLKEYİ YÖNETECEK KİŞİNİN TECRÜBE SAHİBİ OLMASI LAZIM’

 

Ülke açısından 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Eker, “Sandığa gidecek her bir seçmenin oyu çok kıymetlidir. Ülkemiz büyük bir afetle karşı karşıya kaldı. Maraş merkezli depremde ülke nüfusunun yüzde 15 doğrudan etkilendi. Deprem yararlının sarılması için bir bilgi birikimi ve kararlılık lazım. Bu konuda kendini kanıtlamış bir yönetim olmadan çözülmesi çok zor gibi görünüyor. Bunun dışında yapılacak her şeyi macera olarak görüyorum. Bizim adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ona karşı aday olan üç aday daha var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterildiği 6’lı masanın yapısına ve kurgusuna baktığımız zaman beni düşünceye düşüren meseleler var. Bu kadar bir birinden farklı ve ayrı düşünen yapının Türkiye’nin sorunlarını çözebilmeleri mümkün değil. Bu sadece Türkiye için bir macera olur. Bunu neden söylüyorum, çünkü önceki koalisyon hükümetinin yönetimi sadece bir yıl sürdü” dedi.

 

“Millet İttifakının tek çabası Ak Parti’yi göndermektir” diyen Eker, “Tek uğraşları Recep Tayip Erdoğan gitsin diyorlar. Bunun dışında herhangi bir planları yok. Burada doğacak olan faturayı kime kesecekler? Biz seçimlerde Ak Partinin destelenmesi gerektiğine inanıyoruz. Milletimizin alacağı her karar bizim için değerlidir. Bu millet her zaman en doğru kararı verir” diye konuştu.

“DİYARBAKIR DEPREMİNDE 25 BİN BİNA ETKİLENDİ”

 

Son 3 yılda Türkiye’de büyük felaketlerin yaşandığını kaydeden Eker, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremin 6 ilde büyük yıkıma yol açtığını söyledi. Deprem nedeniyle Diyarbakır’da 24-25 bin çivarında binanın etkilendiğini ifadene Eden Eker, deprem yaralarının sarılması için tedbir alınması gerektiğini bildirdi.

 

Diyarbakır’da yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Eker, çalışmaların başladığını kaydederek, 750 iş gününde 100 yataklı Şehir Hastanesi’nin biteceğini söyledi.

 

‘TOPRAĞA DÜŞERSEM BENİ BURADA GÖMÜN’

 

Tarihi Sur İlçesi’nde yaşanan hendek ve barikat olaylarına değinen Bakan Eker, “Sur’da insanlığa karşı bir cinayet işlendi. Surdaki binlerce yıllık tarihi tahrip ettiler. Bunu affetmiyorum. Bizler bu kentin çocuklarıyız, kentimi seviyorum. Bir gün toprağa düşersem beni bu şehirde toprağa versinler Bugüne kadar tek derdim hep Diyarbakır olmuştur. Bir eksikliğim varsa helallik istiyorum. Birinizi kırmışsam özür diliyorum. Diyarbakır’ı bırakmıyorum onu benden kimse alamaz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.