Dolar 32,3881
Euro 34,7827
Altın 2.433,74
BİST 10.068,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Tanrıkulu; “Yaşanacak Her Hukuksuzluğu Meclis Kayıtlarına Geçireceğim”

Tanrıkulu; “Yaşanacak Her Hukuksuzluğu Meclis Kayıtlarına Geçireceğim”
REKLAM ALANI
2 Mart 2024 17:01
135

CHP, Diyarbakır’daki basın mensuplarıyla buluştu.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin lokalinde gerçekleşen toplantıya CHP Diyarbakır Milletvekili M. Sezgin Tanrıkulu, İl Başkanı Abdullah Atik, Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Cafer Pekdemir ve GGC Başkanı Felat Bozarslan katıldı.

Toplantıda konuşan Tanrıkulu, sandık görevlileri ve müşahitler konusunda yapılan hazırlıklardan bahsetti. Diyarbakır’da yaşanan güvenlik görevlilerinin seçmen olarak kaydırılmasıyla ilgili de bilgi veren Tanrıkulu, bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin devlet partisine dönüştüğünü belirterek, seçim sürecinin adil olmadığını ifade etti ve kamu görevlilerini uyararak her türlü hukuksuzluğun kaydedilip suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

Tanrıkulu, “Adalet ve Kalkınma Partisi bir devlet partisine dönüşmüş durumda. Dolayısıyla devletin bütün imkanlarının seferber edildiği bir ortam var, bu durum bölge genelinde ve neredeyse Türkiye’nin tamamında hissediliyor. Ancak, Diyarbakır ve çevresinde bu etkinin daha yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Çünkü diğer bölgelerden farklı olarak, güvenlik güçlerinin de seferber edildiği bir ortam söz konusu. Bu durumla mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Seçimlerin adil olması, sadece oy verme günüyle sınırlı değil; seçim takviminin başlangıcından sonuçların kesinleşmesine kadar olan süreci de kapsar. Ancak, maalesef bu sürecin adil olmadığını görüyoruz. Kamu yayıncılığı yapması gereken TRT’nin bile parti lehine kullanıldığını görmekteyiz. Bu sadece bir örnektir. Valiler ve diğer mülki idare amirlerinin de doğrudan parti çıkarları doğrultusunda çalıştığını biliyoruz. Diyarbakır’da 8 yıldır kayyum yönetimi olduğunu ve yerel yönetim imkanlarının Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ve adaylarına seferber edildiğini görüyoruz. Bu süreçlerin hafızalarda yer edeceğini belirtmek isterim. Her hukuksuzluğu kaydedeceğiz ve suç duyurusunda bulunacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kayıtlarına geçireceğiz. Dolayısıyla, bugün yapılanlar unutulmayacak. Milletvekili olarak, yaşanacak her hukuksuzluğu meclis kayıtlarına geçireceğim. Kamu görevlilerinin adlarını da oraya yazacağım. Diyarbakır ve bölge halkı bilsin ki, adil bir sürecin sağlanması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan adayı Pekdemir ise 30 yıl önce çizilen ancak hayata geçirilmeyen projelerin hayata geçirileceğini ve eğitim, sağlık, ulaşım gibi alanlarda yeni projelerin olduğunu dile getirdi. Pekdemir, Diyarbakır’ın gelişmesi ve istihdamın artması için çalışacaklarını vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.