Dolar 32,5044
Euro 34,6592
Altın 2.477,33
BİST 9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Diyarbakır Sanayi Mektebi Bünyesinde Simülasyon Odası

Diyarbakır Sanayi Mektebi Bünyesinde Simülasyon Odası
REKLAM ALANI
11 Nisan 2022 18:18 | Son Güncellenme: 11 Nisan 2022 18:40
1.454

DİSİAD’ın, DTSO ve DİMAD ortaklığında yürüttüğü proje çerçevesinde Sanayi Mektebi bünyesinde simülasyon odası kuruluyor.

 

ARA REKLAM ALANI

DİSİAD liderliğinde yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli “İş sağlığı güvenliği kültürünün geliştirilmesi ile güvenliği geleceğe projesi” çerçevesinde Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği eğitim programları için teknolojik altyapı oluşturulacak.

 

Kurulacak simülasyon sistemi ile çalışanlar ve işe başlayacak kişiler işletme ve ocak alanlarındaki kazaları sanal gerçeklik teknolojisi ile görebilecek, alınacak güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirilecek.

 

İnsan kaynakları operasyonel programı çerçevesinde yürütülen proje ile bugüne kadar mermer sektöründe işverenlere, işçilere ve ailelerine yönelik eğitim programları düzenlendi, işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği risk raporları hazırlandı, sektördeki iş kazalarının minimuma indirilmesi ve işverenlerin duyarlılığının geliştirilmesi için farkındalık çalışmaları yapıldı. Kurulacak simülasyon sistemi ile proje çerçevesinde yapılan eğitim ve farkındalık çalışmalarının yeni teknolojiler kullanılarak sürdürülmesi hedefleniyor. İmzalanan işbirliği protokolünün diğer amacı da kentte İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyini kurmak, yerel kurumlar, STK’lar işbirliğinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmaları yaygınlaştırmak ve kurumsal bir yapı oluşturmak.

 

Protokol imza töreninde konuşan DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Edemen, yaklaşık 1 yıldır proje çerçevesinde eğitim, araştırma, farkındalık çalışmaları yaptıklarını, İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi ve simülasyon odası ile proje faaliyetlerinin sürdürülmesini hedeflediklerini ifade etti.

 

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde düzenli olarak farklı alanlarda eğitim programlarına ev sahipliği yaptıklarını, yeni teknolojilere yönelik eğitimleri öncelediklerini belirtti. Simülasyon odasının Sanayi Mektebi bünyesinde sunulacak teknolojik eğitimler için de önemli araçlar olacağını söyledi.

 

DİMAD Başkanı Fahrettin Çağdaş ise mermer ve maden sektörünün ağır sanayi çerçevesinde olduğu için iş sağlığı ve güvenliğinin oldukça önemli olduğunu, projeye üye işletmeler ile birlikte katılım gösterdiklerini, eğitim programlarına ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Çağdaş, Sanayi Mektebi bünyesinde kurulacak simülasyon odasını da mermer ve maden sektöründeki işletmeler olarak aktif olarak kullanacaklarını, özellikle işe yeni başlayan çalışanlarını bu merkezde eğitim çalışmalarına katacaklarını ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.