Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

AK PARTİLİ BUDAK’TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Sonhaberlerim.com internet haber sitesine özel açıklamalarda bulundu.

AK PARTİLİ BUDAK’TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR
REKLAM ALANI
20 Aralık 2020 17:50
2.995

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla AK Parti’nin önümüzdeki ilk seçimde Diyarbakır’da birinci parti olacağını iddia eden Budak, bu sözlerine açıklık getirdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Budak, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Önümüzdeki süreçte yeni arkadaşlarımızla ve onların kuracağı yönetimlerle birlikte bütün mahallelerde, bütün sandıklarda yeniden yapılanacağız ve oylarımıza sahip çıkacağız. Eskiden Diyarbakır’da oylarımızın yüzde 20’si çalınıyordu. Ama artık buna müsaade etmeyeceğiz. Oylarımıza sahip çıkarak önümüzdeki ilk seçimde Diyarbakır’da birinci parti olacağız.”

 

“AK PARTİ, DİYARBAKIR’DA YAPILAN YATIRIMLARLA ANILIYOR”

 

SORU: AK Parti’nin Diyarbakır’daki durumu nedir?

 

BUDAK: “Biz 3 yıldır görev başındayız. Bizden önceki arkadaşlar çok güzel işler yapmışlardı. Hem ülkenin hem de şehrimizin dinamikleri zaman zaman farklılıklar gösterebiliyor. 2007’de yapılan seçimde AK Parti Diyarbakır’da yüzde 41 civarında oy aldı. 2009’daki seçimde yüzde 35’li rakamlar, 2015 seçiminde yüzde 13’lere indi. Aslında normal şartlarda AK Parti’nin gerçek oyu bu oran değil. Yani Diyarbakır’da hiç çalışma yapmasan yüzde 30 civarında AK Parti’nin gönüldaşı var. Yüzde 30 aslında az bir oy değil. Doğal şartlarda bu oy miktarı bir partiyi iktidara getirebilecek bir oydur. AK Parti türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da her seçimde oyunu artırarak gidiyor. Vatandaşlarımız bize ve Cumhurbaşkanımıza güveniyor ve oy veriyor. 2018’de görevi devraldığımda Cumhurbaşkanımızı 100.000 insanla karşılayacağımızı ifade etmiştik ve hamdolsun o gün 100.000 insanı bir arada toplayıp kongremizi yaptık. Bir önceki seçimde yüzde 13’lere inen AK Parti’nin oyunu vatandaşlarımızın desteği ile 2018’de %35’lere çıkardık. Bugün son 3-4 yıldır Diyarbakır’da bir huzur ortamı oluştu. Artık hendekleri ve çatışmaları konuşmuyoruz. Bu huzur ortamında Diyarbakır’ımıza ne kadar daha çok turisti buraya getiririz, nasıl daha fazla istihdam sağlarız onu konuşuyoruz. Organize sanayi bölgelerini, yapılan yatırımları, şehir hastanelerini konuşuyoruz. Bugün huzur ortamı olduğu için daha fazla hizmet yapmanın yollarını arıyoruz ve buluyoruz.”

 

“GENÇLEŞEN KADROLARLA DİYARBAKIR’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

 

SORU: Yapılan ilçe başkanları atamalarına baktığımızda ilçe başkanları gençlerden oluşmaya başladı. Bu atamalar neticesinde AK Parti Diyarbakır’da politika değişikliğine mi gitti. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

 

BUDAK: “Biz iktidar partisi olduğumuz için gençlerin önünü açan ve insanların daha fazla çalışmasını motive etmek için bazen böyle atamalar yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta yaptığımız atamalarla birlikte ilçe başkanlarımızın yaş ortalaması biraz daha gençleşti. Bu konuda biz gençlerimize ve kadınlara güveniyoruz. Onlar da yapacağı çalışmalarla AK Parti’ye büyük hizmetleri olacaktır. Partimizde kadrolarımız artık gençleşiyor ve bu genç kadrolarımız daha fazla enerji tüketerek partimize büyük hizmetler yapacaktır. Zaten onların yapacağı çalışmalarla birlikte geçtiğimiz gün basın toplantısında da belirttiğimiz gibi hedefimiz Diyarbakır’da 1. parti olmak ve bunu sağlayacağız güce, enerjiye ve potansiyele sahibiz. Artık çalışacağız ve partimizi Diyarbakır’da 1. parti yapacağız.”  

 

 

“DİYARBAKIR’IN 40 YILLIK SOSYOLOJİSİ DEĞİŞTİ”

 

SORU: Bugüne kadar AK Parti’nin Diyarbakır’da 1. olmasını engelleyen nedenler nelerdir?

 

BUDAK: “Geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır’da bir HDP faktörü vardı. Diyarbakır’ın 40 yıllık sosyolojisi bir şekilde değişti. Kırsaldan kent merkezine ciddi anlamda bir göç oluştu ve kentin sosyolojisi normalin üstünde bir şekilde değişti. 90’lı yıllardaki köyden kente yapılan göçlerle birlikte Diyarbakır o dönemler adeta bir köye dönüşmüştü. Ama son 4 yıldır atanan kayyumlarla birlikte şehrimizde bir huzur ortamı oluştu. FETÖ ve PKK bölgemizde Sur gibi bir medeniyet merkezini tahrip ettiler. Camiler yakılıp yıkıldı. Bölgede tarihi yerleşim yerleri yok edilmek istendi. Hamdolsun hem milletimiz buna engel oldu, hem de devletimiz yaptığı çalışmalarla bu tahribatları ortadan kaldırdı. Biz kadrolarımızı yeniledik. Ben inanıyorum ki seçimde vatandaşlarımız yapılan hizmetleri ve çalışmaları hissedecek. Tabii biz de bu çalışmaları yeni ve gençleşen kadrolarımızla birlikte şehrin bütün kılcal damarlarında yapılanarak vatandaşa en iyi şekilde anlatacağız.”

 

“ESKİDEN OYLARIMIZ ÇALINIYORDU, ARTIK ÇALDIRMAYACAĞIZ”

 

SORU: Peki birinci parti olmak için kimlerden oy alacaksınız ve nasıl 1. parti olacaksınız?

 

BUDAK: “AK Parti’nin teşkilat şeması çok önemli ve farklı bir şekildedir. Dünyada AK Parti gibi bir parti yok. Diyarbakır’ın bütün mahallelerinde ve sandıklarında teşkilatlanmamız gerekiyor. Şimdiye kadar farklı sebeplerden ötürü bu pratikte gerçekleştirilememişti. Ama biz önümüzdeki süreçte yeni arkadaşlarımızla birlikte ve onların kuracağı yönetimlerle birlikte bütün mahallelerde, bütün sandıklarda yeniden yapılanacağız ve oylarımıza sahip çıkacağız. Eskiden Diyarbakır’da oylarımızın yüzde 20’si çalınıyordu. Eskiden öyleydi ama artık buna müsaade etmeyeceğiz. Oylarımıza sahip çıkarak önümüzdeki ilk seçimde Diyarbakır’da birinci parti olacağız.”

 

“PARTİMİZDE GÖREV BİTER, PARTİYE HİZMET BİTMEZ”

 

SORU: Görevden alınan ilçe başkanlarını ilerleyen dönemlerde partinin farklı katmanlarında görevlendirecek misiniz?

 

BUDAK: “AK Parti’nin bir güzelliği de budur. Aslında görevden alma değil de buna bir bayrak değişimi diyelim. Gerek merkez ilçelerde gerekse kırsaldaki ilçelerde bayrağı devreden ile bayrağı devralan arkadaşlarımız yan yana durdular. Devir teslim törenlerinde o coşkuyu hep birlikte yaşadık. Görevden alınan arkadaşlarımız yarın farklı görevlerde yer alabilir de almayabilir de. Ben de eskiden ilçe başkanlığı yaptım, görevim bitti ama partiye olan hizmetim bitmedi. Neticede bugün il başkanı olarak partime hizmet ediyorum. Benim yerime ilçe başkanı olan arkadaşımız da daha önceden mahalle başkanıydı. Sonradan teşkilat ve ilçe başkanı oldu. Bir bakıma gençlere yol açmış olduk. Biz de birilerinden devraldık birilerine devredeceğiz.”

 

 

“PARTİMİZDE KİŞİSEL İHTİRASA YER YOKTUR”

 

SORU: Görevden alınan ilçe başkanlarının tepkilerine ne diyeceksiniz?

 

BUDAK: “İlçe başkanlarımız başarısız olduğu gerekçesiyle görevden alınmadı. Bu bir bayrak değişimi ve bu yüzden görev değişimi yaşandı. Bir tane ilçe başkanımızın tepkisi olsa dahi o onun kişisel ihtirasıdır ve bu davada kişisel ihtirasa yer yok. Biz daha bilinci ile partimize sahip çıkıyoruz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Ben üç dönem ilçe başkanlığı yaptım ve görevim bitti görevim bittiği gibi ilk seçimde ben gidip sandıkta görev aldım. Yani görevimiz bitse de AK parti’de hizmet bitmiyor. Dava bilinci ile hareket eden bütün arkadaşlarımızın şenlik eşliğinde bayrak değişimleri sağlandı. Bu da bizi gururlandırıyor. Görevi devreden arkadaşlarla devralan arkadaşlar çiçek ve plaket ile birbirlerini karşılıyorlar. AK Parti’nin güzelliği budur. Bizde eski diye bir şey yok, daha önce görev alanlar ile şimdi görev yapacak olan tanımı var. Bu bir bayrak değişimi ve biz de kırgınlık ve küskünlük olmaz.”

 

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BİZ DE DEĞİŞEBİLİRİZ”

 

SORU: Vatandaşlar yapılan atamaları olumlu bulsa da mevcut il yönetimi değişmediği sürece bu atamaların öneminin olmadığını söylüyorlar. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

 

BUDAK: “Bizim partimizde 3 yılda bir kongreler yapılır. Önümüzde bir süreç var. İlçelerimizin de kongrelerini yapacağız . İlerleyen süreçte yapacağımız il kongresi ile birlikte mevcut il yönetimi de yenilenecektir. Bu doğal bir süreç. Bu kongre süreci ile birlikte yönetimimiz de değişecek. Biz görevde oluruz veya olmayız önemli değil ama bu yenilenme tüm yönetimleri kapsayacaktır. İlçe yönetimlerinde yenilenme olacağı gibi il yönetiminde değişiklikler olacaktır. Mevcut il yönetimimizin değişimini önümüzdeki süreç belirleyecek. Bana vazife verildiği zaman baş göz üstüne yaparım. Bana vazife verilmese de aynı sevinç ile aynı mutlulukla vazifeyi alacak kişiyi desteklerim ve partime hizmet etmeye devam edeceğim.”

 

“KAYYUMLARLA BİRLİKTE DİYARBAKIR’IN İMAJI VE ÇEHRESİ DEĞİŞTİ”

 

SORU: Kayyumların Diyarbakır’da yaptığı çalışmaları nasıl görüyorsunuz?

 

BUDAK: “2017’de teröre destek veren bölgedeki birçok belediyelerde belediye başkanları görevden alındı. İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar görevlendirildi. O dönemde de Diyarbakır’a Cumali Atilla kayyum olarak atandı. Kayyumların atandığı günden bugüne Diyarbakır’da bir hizmet atağı yaşandı. Gerek yollarla ilgili gerek sularla ilgili veya belediyenin yapması gereken hizmetler ile ilgili bir çok hizmet yapıldı. Daha önce belediyenin hizmet araçları hendek kazarken atanan kayyumlarla birlikte belediyenin araçları artık vatandaşa hizmet etmek için çalışıyor ve hizmetler vatandaşa aktarılıyor. 1999 yılından kayyumların atandığı güne kadar yapılmayan hizmetler kayyumlar döneminde yapıldı ve Diyarbakır gün yüzü gördü. Bunu biz partili olarak demiyoruz, vatandaşımız da böyle söylüyor. Kayyumlarla birlikte şehrimizin imajı ve çevresi değişti. Büyükşehir yasası ile birlikte artık Diyarbakır’ın tamamı Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetini görecektir. Bu yasa ile birlikte Çüngüş’ün en ücre köşesindeki köyünden tutun da Çınar’ın en ucuna kadar, Lice’den Bismil’e kadar asfaltsız 1 köy yolu bile kalmayacak.”

 

 

“ŞEHRİMİZE HİZMET EDECEK KİM VARSA BİZ ONU BULUP GETİRİRİZ”

 

SORU: Vatandaşların tepki gösterdiği daire başkanları atamaları hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

BUDAK: “Diyarbakır’da valimiz Münir Karaloğlu’nun yaptığı atamalarla ilgili yaptığım araştırmaya göre şehrimizde 34 tane Diyarbakırlı 8 tane de dışarıdan gelmiş yönetici var. Vatandaşlarımız yıllardır Diyarbakır’da oturup da Elazığlı, Batmanlı veya Urfalı olan insanları da dışarıdan diye belirtmesine rağmen dışarıdan atanmış sadece 8 yönetici var. Bu memlekete hizmet edecek en iyi kadroyu, insanları bulup buraya getirmek gerekir. İşin ehli kim olursa olsun biz onu bu memlekete hizmet etmesi için getireceğiz.”

 

“AK PARTİ HER ZAMAN KADINLARA ÖNEM VERMİŞTİR”

 

SORU: AK Parti’nin Diyarbakır’da ilk kez bir kadın başkan atamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

BUDAK: “AK Parti aslında kadın hareketidir. Erkekler idarecilik anlamında bugüne kadar görev almış ama toplumun yarısı kadınlardan oluştuğu için yönetim de kadınlardan oluşmalıdır. AK Parti kurulduğu ilk günden beri kadınları önemsemiştir. Diyarbakır’da da uzun zamandır böyle bir şey yapmayı düşünüyorduk. Bize kısmet oldu ve bir kadın ilçe başkanımız oldu. İnşallah, atanan kadın başkanımız hayırlı hizmetlerde bulunacaktır. Umut ediyorum ki kadın başkanımız çok güzel işler yapacak ve peşinden gelen diğer kadın arkadaşlarımızın önünü açacaktır. Hem genç hem de kadın olması bir avantajdır.”

 

“BU ÜLKEDE YAŞADIĞIM İÇİN ŞÜKÜRLER OLSUN”

 

SORU: Diyarbakır sağlık camiası korona virüsle mücadelesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

BUDAK: “Bütün sağlık çalışanlarımıza öncelikle teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun. Filyasyon ekipleri ve sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımıza  birinci sınıf emek ve hizmet sunuyorlar. Onları takdir ediyorum. Diyarbakır’daki ve Türkiye’deki bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Dünyadaki diğer ülkelerin sağlık sistemi çöktü ama biz hala dimdik ayaktayız. Bu başarının altında yatan sebeplerde daha önce yaptığımız yatırımlar, insan odaklı çalışmalar yapmamızdır. 2008’deki ekonomik kriz nasıl ülkemizi teğet geçti ise pandemi de ülkemizi teğet geçecektir. Yoğun bakım ünitelerimiz hizmete devam ediyor. Bugün tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemiyle karşı karşıyayız ve ülkemiz bu sınavı başarıyla geçecektir. Her şeye rağmen şükürler olsun, iyi ki bu ülkede yaşıyoruz. Ben 1999 yılında nasıl olur da bu ülkeyi terk ederim diye hesap yapıyordum, bugün ise Rabbime bu ülkede yaşadığım için şükrediyorum. Bugüne kadar 20 milyon civarında test yapılmış ve vatandaşlarımız bir kuruş bile ödemeden testlerini yapıyorlar.”

 

“SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREKLİLİĞİNİ AK PARTİ YAPTI

 

SORU: Türkiye’deki vatandaşlarımıza ödenen Bakıcı maaşları ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

 

BUDAK: “Türkiye’de sosyal devlet olmanın gerekliliğini AK Parti yaptı. Gerek bakım ücretleri ile gerek engellilere, yaşlılara gerekse de dul ve yetimlere bağlanan maaşlarla hakikaten Türkiye sosyal devlet oldu. Diyarbakır’da binlerce insan bakım ücretinden faydalanıyor. Diyarbakır’da 20 binin üzerinde insan bakım ücretinden faydalanıyor. Daha önce yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımız sokakta bırakılıyordu. Ama bugün aileleri kendilerine sahip çıkıyorlar, bu çok önemli bir şey.Bugün vatandaşlarımız yaşlılarına, kendi anne babasına bakıyorlar ve devletten de bunun ücretini alıyor. Devletimiz bu güzelliği yaptı. Allah bu imkanları sağlayan herkesten razı olsun. AK Parti döneminde çok güzel hizmetler yapıldı ve sosyal devlet çalışmaları gittikçe artacaktır.”

 

“VATANDAŞLARIMIZ DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLSUNLAR”

 

SORU: Diyarbakır’daki STK ve dernek başkanlarının vatandaşları mağdur etmesiyle ilgili vatandaşlarımıza ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

 

BUDAK: “Maalesef bugün birçok dolandırıcı çetelerle karşı karşıyayız. Size ben il başkanının arkadaşıyım, savcının arkadaşıyım, vali ile irtibatım var diyerek gelen insanlara vatandaşlarımız itibar etmesin. Vatandaşlarımız bu konuda çok dikkatli olsunlar. Bu dernek ve şahıslara prim vermeyiniz. Vatandaşlarımız bu kişilere asla paralarını kaptırmasın. Vatandaşlarımız şunu çok iyi bilsinler ki devlete her şey hukuka göre yapılır, torpil asla yoktur. Kurumların, partilerin isimlerini zikrederek menfaat elde etmek isteyenlere itibar etmeyiniz. Partimizin adını kullanarak menfaat elde etmek isteyenlere kesinlikle itibar etmeyin. AK Parti, menfaatle para karşılığı iş yapan bir parti asla değildir ve olmamıştır.”

 

ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.