Dolar 32,3810
Euro 34,6951
Altın 2.400,49
BİST 10.054,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

HÜDAPAR Diyarbakır’da Deprem Sonrası Yaptığı Çalışmaları Kamuoyu İle Paylaştı

HÜDAPAR Diyarbakır’da Deprem Sonrası Yaptığı Çalışmaları Kamuoyu İle Paylaştı
REKLAM ALANI
15 Şubat 2023 13:39
309

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Kahramanmaraş merkezli art arda gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük depremin bıraktığı hasar sonrası yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

 

ARA REKLAM ALANI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 depremin bıraktığı hasardan, 10 şehir, yüzlerce ilçe ve binlerce köy olumsuz etkilendi. Depremden dolayı insanlar hayatını kaybetti, evler yıkıldı ve şehirler harap oldu.

 

Depremden etkilenen illerden biri de Diyarbakır oldu. Diyarbakır’da evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, köylere gitti ve yetkililer tarafından belirlenmiş olan güvenli bölgelere yerleştirildi.

 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yaşanan iki büyük deprem sonrası il ve ilçe olarak yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

 

“DİYARBAKIR’DA YIKILAN 8 BİNADAN 6’SINDA ARAMA KURTARMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI, 2’SİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

 

Vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyen Dinç, “6 Şubat’ta art arda meydana gelen iki deprem hepimizin yüreğine ateş düşürdü. Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki büyük deprem 10 ilimizi etkiledi. Diyarbakır’da 8 bina yıkıldı. 6 binada arama kurtarma işlemleri tamamlanmış. 2 binada ise halen vatandaşlarımız enkaz altındadır. Diyarbakır’da 344 vatandaşımız vefat etti ve binlercesi yaralı olarak kurtuldu. Bu vesileyle vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Vefat edenlerin ve enkaz altındakilerin yakınlarına rabbimizden sabırlar diliyorum.” dedi.

 

“TOKİ MALİYE KONUTLARINDA BELEDİYEYE AİT KONUTLAR BELEDİYE İÇİN TAHSİS EDİLMELİDİR”

 

Yaşanan deprem sonrası yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşan Dinç şu ifadeleri kullandı:

“HÜDA PAR Diyarbakır il teşkilatı olarak depremin ilk saatlerinden itibaren kollarımızı sıvadık.

– Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, İl ve ilçe teşkilatlarımızla beraber vatandaşın yanında olduk.

– Deprem koordinasyon merkezimizi kurduk ve her enkazın başına ayrı ayrı ekipleri görevlendirdik.

– Yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak adına ekip oluşturup hastanede onları ziyaret ettik.

– STK’lar ile koordineli bir şekilde depremzedelerin yardımına koştuk. Temel ihtiyaç, barınma, Isınma, tekerlekli sandalye ve bunlara benzer birçok ihtiyaçları karşılamada yardımcı olduk.

– 7 gün 24 saat açık olacak şekilde bir çağrı merkezi oluşturduk. Çağrı iletişimini medya üzerinden paylaştık ve mağdur olan vatandaştan binlerce çağrı aldık.

– Vatandaştan bizlere gelen çağrıların çoğunu çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz.

– Evlerine giremeyen vatandaşlarımızın ilgili kurumların belirlediği toplanma alanlarına gitmeleri için ulaşımda yardımcı olduk.

Temennimiz şudur;

-Depremde evleri ağır hasar gören vatandaşlarımıza bir an önce yaşamlarına uygun barınma alanlarının oluşturulması gerekir.

-Çalışmaları tamamlanan ve oturulmaya hazır olan TOKİ konutlarının ivedilikle vatandaşlara teslim edilmesi gerekir.

– Barınma alanlarında kalmak yerine TOKİ Maliye Konutlarında 1’inci 2’nci ve 3’üncü etapta belediyeye ait 50 civarında boş konut bulunmakta. Bu konutlar özellikle depremde etkilenen engelli vatandaşlarımız öncelenerek tahsis edilmelidir.

– İnsanlarımızın çoğu şu anda toplu alanlarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor. Bu durum beraberinde ciddi salgın hastalık tehlikesi barındırmaktadır. Her şeyden önce ‘İl Sağlık Müdürlüğü’ tarafından bu tür alanlara sağlık taramaları yapılmalı ve bunlarla ilgili gerekli adımlar hızlı bir şekilde atılmalıdır.

Gün birlik, dayanışma ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Bu vesileyle afetin bitmesi ve yaralarımızın sarılması için çalışan tüm yardımsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.