Dolar 32,3774
Euro 34,7829
Altın 2.395,99
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Adalet Halk Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Başladı

Adalet Halk Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Başladı
REKLAM ALANI
11 Ocak 2023 00:02 | Son Güncellenme: 11 Ocak 2023 00:03
2.399

Diyarbakır’da cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların kullanımına sunulmak üzere kitap bağışı kampanyası başladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsa Özer, ‘35 gün süresince Forum ve Diyarbakır Adliyesi Ana Hizmet binası içerisinde kitap toplama devam edilecek” dedi.

 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde cezaevi kütüphanelerine kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Diyarbakır Adalet Sarayı girişi ve bir alışveriş merkezinde kurulan kitap bağışı standı, 10 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında açık olup, kampanya süresince görevlendirilen 2 Ceza İnfaz Kurumu personeli 8.30-19.00 saatleri arasında bağış kitap kabul edecek.

 

Yürütülecek kampanya kapsamında toplanan kitaplar, 5275 Sayılı Kanunun 62.maddesindeki kriterlere göre ceza infaz kurumlarında bulunan kütüphanelere kabulü yapılacaktır.

 

‘TOPLANAN KİTAPLAR HÜKÜMLÜ TUTUKLULARIN İSTİFADESİNE SUNULACAK’

 

Burada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsa Özer, “ Adalet bakanlığının ceza ce tevkif evleri Genel Müdürlüğü’nün daha önce 2021 yılının da düzenlemiş olduğu kitap bağış kampanyasında iyi bir netice elde etmesi sonucu bu yılda bugün itibariyle yeni bir kampanya düzenlendi. Bu kampanya da ‘Kitap İyileştirir’ isminde bir kampanya… Burada toplanan kitaplar hükümlü tutukluların istifadesine sunulacak. Yine aynı şekilde 35 gün süresince Forum ve Diyarbakır Adliyesi Ana Hizmet binası içerisinde kitap toplama devam edilecek. Bağışlanan kitaplar belirttiğim üzere ceza infaz kurumlarımızın kütüphanelerine hükümlü ve tutukluların istifadesi için sunulacak. Bu kampanyanın herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.