Dolar 32,5150
Euro 34,9633
Altın 2.430,04
BİST 9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Molla Gürani İlkokulu’nda Başroldeki Duygum Projesi Sergilendi

Molla Gürani İlkokulu’nda Başroldeki Duygum Projesi Sergilendi
REKLAM ALANI
18 Nisan 2022 17:39
1.776

Daha önce açtığı özel sınıf ve başarı ile yürüttüğü bir çalışma ile adından söz ettiren Molla Gürani İlkokulu Müdiresi Oya Ekin, yeni bir projeye daha imza attı.

 

ARA REKLAM ALANI

Eğitim ve projelerine teknolojinin en son safhasından yararlandırmaya özen gösteren Ekin, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Zülfükar Türe, Fehim Altun ve Mansur Kendal’in de katıldığı programda konu ile ilgili konuşan Okul Müdiresi Oya Ekin sözlerine şöyle başladı; “Öğrencilerimiz “Başroldeki Duygum” adlı E twinnig projelerini hep birlikte hayata geçirdiler. Yürütücülüğünü sınıf öğretmeni Canan Tüfekçi ve okul müdürü benim yaptığım bu projede Türkiye genelinde farlı illerden 10 ortak ile birlikte çalıştık. Bu projenin amacı ilkokul öğrencilerinde duygularla ilgili bir çalışma yapmak ve mutluluk, sevgi, güven, öfke, korku gibi ana duyguları nasıl yönlendirebilecekleri konusunda onlara yol göstermektir.

 

Yapılan proje kapsamında elde edilen başarının da sonucunu gördüklerini belirten Oya Ekin sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu projede öğrencilerimiz duygularını tanıdılar, okul içinde arkadaşları ile günlük hayatta bu duyguları yönlendirmeyi öğrendiler. Proje esnasında web2.0 araçlarını kullandılar ve çok eğlendiler.Proje bitiminde Web 2.0 araçları ile Sevgi Kitabı adlı bir çalışma yaptılar ve tüm bu çalışmamızı hem sanal ortamda, hem de Molla Gürani İlkokulu Sergi Salonunda sergiledik. Ayrıca yine Web 2.0 araçları ile yapılan kitap ayraçlarını da, tüm okullarda eşzamanlı başlatılan günde bir saat okuma etkinliği için, arkadaşlarına hediye ettiler.”

 

Proje bağlamında belirlenen yöntemin gerekliliği ile ilgili bilgi veren Oya Ekin, şu an gerekli olanın bu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; “Neden Web 2.0 araçları ve teknolojisi diye soracak olursanız; son yıllarda çok gelişen hatta eskiyen yerini yeni teknolojilere bırakan bir teknoloji haline geldi. Bildiğiniz gibi,Web 2.0 teknolojisi İnsanların web 1.0 teknolojisinden farklı olarak sadece içerikleri okuyan değil, onların dijital içerikler oluşturmasına da imkan tanıyan bir yeniliktir. Eğitimde web 2.0 araçları ise çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Animasyonlardan, dijital panolara, hikayelerden, kavram haritalarına kadar birçok alanda içerikler üretilmektedir.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.