Dolar 34,2563
Euro 37,1555
Altın 3.008,76
BİST 8.711,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Belediye Eşbaşkanları Kadına Yönelik Artan Şiddete Dikkat Çekti

Belediye Eşbaşkanları Kadına Yönelik Artan Şiddete Dikkat Çekti
REKLAM ALANI
6 Ekim 2024 21:48
88

Yerel Yönetimlerde Kadın Politikaları Çalıştayına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, kadın belediye eş başkanları ve kadın örgütleri temsilcileri, basın açıklaması yaparak, kadınlara yönelik artan şiddete dikkat çekti.  

Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Kadın Politikaları Çalıştayı” ikinci gününde devam etti. Çalıştaya katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, kadın belediye eş başkanları, DBB eski Eş Başkanı Gültan Kışanak ve kadın örgütleri temsilcileri, kadınlara yönelik şiddete ilişkin Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

ARA REKLAM ALANI

“KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL”

Açıklama yapan Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, kadın katliamlarını protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirterek, yıllardır kadına yönelik şiddetin devam ettiğini söyledi. Dün itibariyle 4 kadının katledildiğini hatırlatan İşbilen, “Kadınların büyük bir çoğunluğu boşanma aşamasında katlediliyor. Dün biz bunları tartışırken Amed’te bir kadının çocuklarının önünde katledilmesi kabul edilir bir durum değildir. Bu kadın katliamlarını da aşan bir duruma geldi. Kadınlar köle olmayı kabul etmeyecektir” dedi.

“EŞİT BİR YAŞAM İÇİN SÖZ VERİYORUZ”

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal ise, yerel yönetimler olarak kadına yönelik şiddete karşı ve bunu üreten cinsiyetçilik ideolojine karşı politikayı tartışırken kadın katliamların devam ettiğini kaydetti. Yaşamdan koparılan her bir kadın için mücadeyi sürdüreceklerini ifade eden Şedal, şöyle konuştu: “Bizler bakıyoruz, Gülistan Doku ortada yok ve bulunamadı. Bizler hala Narin’in yasını ve acısını içimizde taşırken, Rojin Kabaiş hala bulunamadı. Bizler kadın politikalarını daha güçlü yürütebilmek için tartışırken burada dün Sur’un ortasında bir kadın katledildi. Bizler bu mücadeleyi örerken İstanbul’da iki kadın katledildi.”

Şedal, kadınların hedef alınarak toplumun değerleri ve ahlakı üzerinde bir çöküntü yaratılmak istendiğini belirterek, “Yaşamdan koparılan bütün kadınlar için söz veriyoruz. Bizler hepimiz için özgür ve eşit bir yaşamı inşa etme sözünü veriyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.