Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 26°C

Vali Zorluoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nü Ziyaret Etti!

Vali Zorluoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nü Ziyaret Etti!
REKLAM ALANI
3 Ağustos 2024 16:13
135
Vali Murat Zorluoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik inceleme ve bilgi alma ziyaretlerini sürdürüyor.
(HABER: SEYFETTİN EKEN)
Vali Zorluoğlu, son olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, ilimizde hayvancılık ve tarım alanında uygulanan ve devam eden projeler hakkında brifing alarak, sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Toplantıda İl Müdürü Atalar, ilimizde tarımın mevcut durumu yanında, tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilmesi için planlanan projeler ve kurum hakkında genel bilgiler verdi.
Toplantıda yaptığı konuşmasında, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Zorluoğlu; “Diyarbakır gerçek bir tarım şehri. Buğday, pamuk, mercimek ve mısır gibi ürünlerde ülke ölçeğinde ilk sıralarda. Çok önemli bir hayvan varlığına da ev sahipliği yapıyor. Her geçen sene sulanabilir tarım arazilerimiz artıyor. Silvan Barajımızın da devreye girmesiyle sulanabilir topraklarımızın neredeyse tamamı -yaklaşık 4 milyon dekar arazi- sulanacak. Bu, toplam tarım üretiminin ikiye katlanması demek, ilave yüzbinlerce istihdam demek. Bu nedenle görev süremiz boyunca Diyarbakır’da tarım sektörü üzerinde çok çalışacağımız bir sektör olacak. Çifçilerimize başta Tarım Bakanlığımız olmak üzere hükümetimiz çok ciddi destekler verdi, veriyor. Büyük sulama projelerinin yapımı süratle devam ediyor.  Allah razı olsun. Bize düşen de çifçilerimizle omuz omuza üretimi artıracak ve çeşitlendirecek adımları atmak” dedi.
Toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Coşkun ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın yanı sıra; il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve birim sorumluları da katıldı.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.