Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Diyarbakır TSO ve Tunceli TSO Müşterek Meclis Toplantısında 10 Başlıkta İşbirliği Sağlandı

Diyarbakır TSO ve Tunceli TSO Müşterek Meclis Toplantısında 10 Başlıkta İşbirliği Sağlandı
REKLAM ALANI
16 Temmuz 2023 13:42
316

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) müşterek meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda iki kent arasında birliktelik ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 10 maddede işbirliği sağlandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası kentler arası işbirliğini geliştirmek amacıyla yaptığı çalışmalar sonucunda Tunceli Ticaret ve Sanayi ile müşterek meclis toplantısı düzenlendi. Tunceli’de düzenlenen müşterek meclis toplantısına DTSO Meclis Başkanı Nevin il, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, DTSO Kadın Meclis, TTSO Meclis Başkanı Sevim Şengezer, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, her iki odanın meclis üyelerinin yanı sıra TOBB Oda ve Borsa  Daire Başkanı Hasan Erbay katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Meclis toplantısı DTSO Meclis Başkanı Nevin İl ve TTSO Meclis Başkanı Sevim Şengezer’in açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun  ile DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Odaların organları, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundular. Her iki odanın meclis üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından toplantıda 10 maddede işbirliğinin sağlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda alınan kararlar; Diyarbakır Gastronomi Fuarında TTSO’ya ücretsiz stand desteğinin verilmesi, Diyarbakır OSB’de TTSO’nun tahsis taleplerinde öncelik verilmesi, TTSO’nun talep etmesi halinde proje eğitim desteğinin verilmesi, DTSO Bilim Eğitim Vakfı tarafından TTSO’ya Mesleki Eğitim desteğinin verilmesi, Kooperatiflerle ilgili her iki odanın ortak çalışma yürütmesi, tekstil atölyelerinin kurulması için çalışma yürütülmesi, doğal afetlere karşı  hazırlık ve risk analizleri ile ilgili çalışma yürütülmesi,  Diyarbakır ve Tunceli Sivil Toplum Kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi, iki kent arasında otelcilik, konaklama ve hizmet sektöründe destek sağlanması için çalışma yapılması, her iki kent arasında kültür sanat faaliyetlerinin yürütülmesi. İki kent arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla meclis üyelerine sunulan on madde oy birliğiyle kabul edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.