7. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Konferansı Başladı
7.Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (UBMK 2022) Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.
Etkinlik kapsamında 100’e yakın Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanının yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından konuşmacı ve araştırmacılar Üniversitemiz çatısı altında çevrim içi ve yüz yüze bir araya gelecek.
7.Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan açılış programıyla başladı. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sahnelediği müzik dinletisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.
Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı ve UBMK 2022 Yerel Konferans Başkanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem yaptı. Konferansın Dicle Üniversitesi çatısı altında düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Özerdem, katkısı ve desteklerinden dolayı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’a teşekkür etti.
Konferansın bilgisayar mühendisliği alanında en kapsamlı ve en önemli etkinlik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özerdem, konferans programı ilgili bilgiler verdi.
UBMK Konferans Başkanı Prof. Dr. Eşref Adalı ise yaptığı konuşmada bilgisayar mühendisliği bölüm başkanları kurulu toplantılarının geçmişinin 27 yıl öncesine dayandığını anlattı. 27 yıllık bu birlikteliği vakıf çatısı altında buluşturduklarına vurgu yapan Adalı, bildirilerin farklı üniversitelerden, konusunda uzman ve tarafsız akademisyenlerden oluşan hakemler tarafından belirlenen kriterlere göre seçildiğini belirtti.
Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan da Bilgisayar ve Yazılımın önemine değinerek, Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. Turan, 7. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı ile 37. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları (BMBB) Kurulu Toplantısı’nın sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.
Açılış konuşmalarının ardından konferansın ilk oturumuna geçildi. UBMK 2022’nin bu yılki ana konusunun Sanal Evren olarak belirlendiği konferans 29 oturum ile iki gün sürecek.