Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

7. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Konferansı Başladı

7. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Konferansı Başladı
REKLAM ALANI
14 Eylül 2022 18:41
1.387

7.Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (UBMK 2022) Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Etkinlik kapsamında 100’e yakın Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanının yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından konuşmacı ve araştırmacılar Üniversitemiz çatısı altında çevrim içi ve yüz yüze bir araya gelecek.

 

7.Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan açılış programıyla başladı. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sahnelediği müzik dinletisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı ve UBMK 2022 Yerel Konferans Başkanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem yaptı. Konferansın Dicle Üniversitesi çatısı altında düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Özerdem, katkısı ve desteklerinden dolayı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’a teşekkür etti.

 

 

Konferansın bilgisayar mühendisliği alanında en kapsamlı ve en önemli etkinlik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özerdem, konferans programı ilgili bilgiler verdi.

 

UBMK Konferans Başkanı Prof. Dr. Eşref Adalı ise yaptığı konuşmada bilgisayar mühendisliği bölüm başkanları kurulu toplantılarının geçmişinin 27 yıl öncesine dayandığını anlattı. 27 yıllık bu birlikteliği vakıf çatısı altında buluşturduklarına vurgu yapan Adalı, bildirilerin farklı üniversitelerden, konusunda uzman ve tarafsız akademisyenlerden oluşan hakemler tarafından belirlenen kriterlere göre seçildiğini belirtti.

 

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan da Bilgisayar ve Yazılımın önemine değinerek, Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. Turan, 7. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı ile 37. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları (BMBB) Kurulu Toplantısı’nın sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

 

Açılış konuşmalarının ardından konferansın ilk oturumuna geçildi. UBMK 2022’nin bu yılki ana konusunun Sanal Evren olarak belirlendiği konferans 29 oturum ile iki gün sürecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.