Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

“19 Mayıs Milli Uyanışın En Önemli Sembolüdür”

“19 Mayıs Milli Uyanışın En Önemli Sembolüdür”
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2023 12:44
228

MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Başkan Arslan, 19 Mayıs 1919’un önemini belirttiği mesajında 19 Mayıs’ın vatan aşkıyla bir milletin tek vücut olarak harekete geçtiği, işgalin ardından hiç vakit kaybetmeden, vatan toprağında bir gün bile esir kalmadan yeni bir devlete giden yolda atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.

 

19 Mayıs’ın milli uyanışın en önemli sembolü olduğuna vurgu yapan Başkan Arslan; ““Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da milletimizin bağımsızlık mücadelesi için Samsun’da ilk adımı atmış; genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamı bağımsızlık uğruna bu büyük çağrıyla birlikte ayağa kalkmıştır. Samsun’da atılan o tarihi adımın heyecanı, dalga dalga Anadolu’ya yayılmış, bu sayede de vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. İnşallah Yeni Türkiye hedefimiz de bu ideallerle şekil bulacaktır. Devlet ve millet olarak bunun mücadelesini vermekteyiz. Hep birlikte daha çok çalışarak ve tarihimizi çok daha iyi bilerek bu mücadeleden başarıyla çıkacağız. Ülkemizin geleceğinin ellerinde şekilleneceği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. İnanıyorum ki geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da gençlerimizle birlikte tüm milletimiz güzel yarınları inşa edecektir” diye konuştu.

 

19 Mayıs’ın istiklal mücadelemizin sembolü olduğunu aktaran Başkan Arslan; “Bugünün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Gençlerimizin ecdat yadigârı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz. 19 Mayıs 1919’da tarihinde bir kahramanlık destanına dönüşen milli mücadele ruhu ile bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin bağlılık, bizleri daha müreffeh bir geleceğe taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.