Dolar 32,3422
Euro 34,9817
Altın 2.387,67
BİST 10.203,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Yeşil Liste, Diyarbakır OSB Yönetimine Aday Oldu

Yeşil Liste, Diyarbakır OSB Yönetimine Aday Oldu
REKLAM ALANI
27 Nisan 2022 08:18
1.731

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin 14 Mayıs’ta yapılacak Müteşebbis Heyeti seçimleri için bir grup iş insanı yönetime talip oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Başkanlıktan öte ekip olarak yönetime talip olan ve “Yeşil Liste” olarak seçime gireceklerini açıklayan iş insanları, “göreve gelmeleri halinde yeni bir vizyon belirleyeceklerini ve ortak akıl platformu” kuracaklarını açıkladı.

 

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, yeni müteşebbis heyetini belirlemek için 14 Mayıs 2022 tarihinde seçime gidecek.

 

Yeşil Liste adına yapılan açıklamaya göre OSB Yönetimi’nde aday olan isimler arasında Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Özdoğan, İsmet Gümüştakım, Aziz Sağır, Fatih Alakuş, Ali Baran, Zekai Altunhan, Hüseyin Kaya, Suat Yergin, Harun Çoban, Selahattin Aras, Kerem Cantekin, Alaaddin Çelik, Uğur Özkılıç, İsmail Tanoğlu, Bülent Yazıcıoğlu, Ferhat Çelik, Baver Sağırdağ ve Murat Maden yer alıyor.

 

Açıklamada, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Genel Kurul’un şimdiden hayırlı olmasını dileyen Yeşil Liste, seçime ekip olarak iddialı ve kararlı bir şekilde hazırlandıklarını dile getirdi. Açıklamada, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin 1991 yılında kurulduğu, 1996’da ise 100 hektarlık alanda altyapı inşaatına başlandığı hatırlatılarak, “Geldiğimiz noktada 4 etaptan oluşan ve 387 firmanın faaliyet gösterdiği büyük bir organize sanayi bölgesine dönüşmüştür. Organize Sanayi Bölgemizin buralara gelmesinde emeği geçen herkese Yeşil Liste olarak teşekkürü bir borç biliyoruz” denildi.

 

YENİ VİZYON KATILIMCI OLACAK

 

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin vizyonunu günün koşullarına ve değişen çevresel faktörlere göre katılımcı bir yaklaşımla yeniden belirleneceğine dikkat çekilen açıklamada, devamla şu ifadeler yer aldı; “Dünyadaki baş döndürücü değişime ayak uydurmanın, teknolojiyi yakından takip ederek bunu firmalarımıza entegre etmenin faklı bir bakış açısı gerektirdiğine inanıyoruz. Geleneksel yaklaşımlarla çağı yakalamamız mümkün değil. Bilgi ve öğrenme odaklı, değişime açık ve hızlı adapte olabilen hibrit hareket etme yeteneği yüksek bir organizasyona ihtiyacımız var. İşte bütün bunları yapabilmemiz, ortaya koyacağımız ilham veren bir vizyon ile mümkün olacaktır. Yeşil liste ekibi olarak buna hazırız.

 

ORTAK AKIL PLATFORMU KURACAĞIZ

 

Yeşil Liste olarak gerekli ve yeterli eğitim ve deneyimi sahip olduğumuza inanıyoruz. Sanayicilerimizin teveccühü ile OSB’mizi çok iyi yöneteceğimizden şüphe duymuyoruz. Ancak bunun tek başına yeterli olmayacağına inanan bir ekibiz. Bizim için çok değerli olan büyüklerimizden öğrenmek, onların deneyimlerini kendi deneyimlerimize eklemek vazgeçilmez bir yönetim politikamız olacaktır. Benzer şekilde pırıl pırıl ve berrak zihinli gençlerimizden de öğrenerek yolumuza devam etmek arzusu içerisindeyim. Buradan hareketle, oluşturacağımız Ortak Akıl Platformu ile OSB’mize hep beraber katkı sunacağız.

 

ELEKTRİK ALTYAPISINI İYİLEŞTİRECEĞİZ

 

Enerji en önemli girdilerimizden biridir. Bunun kesintisiz olması sanayici için hayati önem taşımaktadır. Enerjinin kaliteli ve kesintisiz iletimini sağlamak için Organize Sanayi Belgemizde birinci ve ikinci etaptaki enerji nakil hatlarını yer altına alacağız. Böylelikle enerji kesintilerini radikal bir şekilde düşürmüş olacağız.

 

MODEL FABRİKA KURMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

 

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve her platformda dile getirdiğimiz Model Fabrika projesini Diyarbakır’a kazandırmak için çabalarımıza devam edeceğiz.

 

Bilindiği üzere ilk olarak Ankara’da hayata geçirilen, verimliliği ve teknolojik dönüşüm sürecinin hızlandırılmasını esas alan Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi(Model Fabrika) projesinin sanayimize güç katacağına inanıyoruz. Deneyimsel öğrenme teknikleri ve operasyonel mükemmelliğin öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması için eğitim ve danışmanlık faaliyetleri içeren Model Fabrika projesi gelişmekte olan Diyarbakır için önemli bir projedir.

 

TEKNİK TEKSTİLE GEÇİŞ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

 

Son yıllarda tekstil alanında faaliyet gösteren sanayicilerimizin Diyarbakır’a ve yoğun ilgileri var. Bu ilgi hepimizi mutlu ediyor. İstihdama sağladıkları katkı takdire şayandır.

 

Tekstil sektörünün hız kazandığı bölgemizde Teknik Tekstile geçiş için Organize Sanayi Bölgesi olarak öncülük yapacağız. Katma değeri yüksek ve ihracat odalı ürünlerin üretilmesi için çalışmalar yürüteceğiz.

 

İHRACAT OFİSİNİ SANAYİCİLERİMİZİN HİZMETİNE AÇACAĞIZ

 

Ülkemizin ve Diyarbakır’ın ekonomik olarak büyümesi ihracat odaklı projelerle mümkün olacaktır. Bu nedenle bizlerde Yeşil Liste olarak Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet yürüten firmalarımızın ihracat kapasitelerini ve yeteneklerini artırmak için çalışmalar yürüteceğiz. Kuracağımız ve çok dilli yayın yapan dijital bir platformla firmalarımızın yurt dışındaki Pazar payına artırmak için çaba göstereceğiz. Bunun için en az 2 kişilik bir İHRACAT EKİBİ kuracağız.

 

DİJİTAL OSB

 

Dünya hızla dijitalleşmeye devam ediyor. Bizlerinde hem firma olarak hem de kurumlar olarak bu sürece çok hızlı entegre olmamız gerekiyor. Bu kapsamda OSB’mizde sunulan tüm hizmetleri aynı platforma taşımayı ve dijital bir OSB hayata geçirmeyi kendimize önemli bir görev olarak addediyoruz.

 

OSB’DE AKARYAKIT İSTASYONU KURACAĞIZ

 

Sanayicilerimize avantajlı hizmet verebilecek ve OSB sınırları içerisinde yer alacak bir akaryakıt istasyonu kuracağız.

 

YEŞİL LİSTE, YEŞİL OSB

 

Çevreci politikalar günümüzün en üzerinde durulan konularından biridir. Bizlerde Yeşil Liste olarak, YEŞİL OSB sloganıyla çevreci bir yaklaşımla OSB’mizi koruyup güzelleştireceğiz. Yoğun bir ağaçlandırma ve bu ağaçları koruma çalışması yapacağız. Çevreye duyarlı bir OSB için sürekli eğitimler ve bilgilendirmeler yapacağız. Konu ile ilgili ulusal ve uluslararası standartlara karşı hassasiyetimizi koruyarak geliştireceğiz.

 

URGE

 

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve ülkemizin ihracat kapasitesinin artırılmasını hedefleyen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projelerine(URGE) devam edeceğiz. Bu konuda OSB’mizdeki sektör temsilcileriyle yapacağımız istişarelerle hangi sektörde proje hazırlayacağımıza birlikte karar vereceğiz.

 

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

 

Organize Sanayi Bölgemizde bilgi odaklı çalışmayı teşvik edeceğiz. Üniversitelerde üretilen bilginin fabrikalarda karşılık bulması için projeler geliştireceğiz. Nitelikli staj programlarından, teknik ve beşeri bilimlerde danışmanlık hizmetine kadar birçok konuda üniversite ile işbirliği yapacağız.

 

OSB’YE MESLEK YÜKSEL OKULU

 

Üniversitemiz köklü bir geçmişe sahiptir. Geçmişten gelen bu bilgi birikimini işbirliği yaparak OSB’mizde bir Meslek Yüksekokulu kurarak taçlandırmak için yoğun bir çalışma yürüteceğiz. OSB’mizde ihtiyaç duyduğumuz nitelikli personel ihtiyacını böyle bir proje ile önemli oranda hafifleteceğimize inanıyoruz.

 

GENÇ OSB

 

Gençlerimiz geleceğimizdir. OSB’mizde faaliyet yürüten genç girişimcilerimiz ile genç yöneticilerden oluşan bir GENÇ OSB KURULU oluşturacağız. Gençlerin eğitimlerinden, bakış açılarından ve yeteneklerinden istifade etmek için çalışmalar yürüteceğiz.

 

ÖZEL İSTİHDAM BÜROSU

 

Çerçevesi yasalarla belirlene ve yükümlülükleri bulunan Özel İstihdam Bürosu Diyarbakır için büyük bir ihtiyaç olarak durmaktadır. Daha önce başka kurumlar tarafından denenen ancak başarıya ulaştırılamayan Özle İstihdam Bürosu projesini biz hayata geçireceğiz ve bir başarı hikayesi olarak Diyarbakırımıza armağan edeceğiz.

 

GÖRÜNÜRLÜK KURALLARINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

 

Organize Sanayi Bölgesi, faaliyet yürüten tüm sanayicilerimizindir. Yönetim geçicidir ve sanayicileri temsil eder. Yeşil Liste olarak tüm mecralardaki görünürlüğümüze bu bilinçle yaklaşacağız. Kişisel bir görünümden her zaman uzak durmak, OSB’nin bütün sanayicilerin olduğunu unutmamak ve buna göre davranmak vazgeçilmek temel ilkelerimizden biri olacaktır.

 

OSB ETAPLARI ARASINDA ULAŞIM SAĞLAYACAĞIZ

 

OSB’miz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bu büyüme ulaşım ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu ihtiyacı gidermek için OSB’mizdeki etaplar arasında hizmet verecek ring araçlarını tesisi edeceğiz.

 

İŞBİRLİĞİ KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRECEĞİZ

 

Yeşil Liste olarak ajandamızdaki en önemli notlarımızdan biri de tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği kültürünü geliştirmektir. Bu konuda OSB’nin iletişim stratejisini günün gerçeklerini ve kentimizin dokusuna göre yeniden tasarlayacağız.

 

HİBE VE FONLARI MERCEK ALTINA ALACAĞIZ

 

OSB’mize değer katacağına inandığımız ulusal ve uluslararası projeleri yakından izleyeceğiz. OSB’mizin kurumsal kapasitesini artırmak ve sanayicilerimizin hareket yeteneğini güçlendirmek adına uygun fon ve hibelerden yararlanmak için yoğun gayret sarf edeceğiz. Yapılacak seçinim Diyarbakırımıza tekrar hayırlı olmasını temenni eder. OSB’ye hizmet için yarışan tüm arkadaşlarımıza başarılar dileriz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.