Dolar 32,4958
Euro 34,8437
Altın 2.435,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Van’da Mazbata 2. Olan AK Partili Adaya Verildi, Olaylar Çıktı

Van’da Mazbata 2. Olan AK Partili Adaya Verildi, Olaylar Çıktı
REKLAM ALANI
2 Nisan 2024 17:19
198

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM)’nin kazandığı Van Büyükşehir Belediyesi’nde mazbata 2. olan adaya verildi. Mazbatanın AK Parti’li adaya verilmesinin ardından kentte olaylar çıkmaya başladı. 

ÖHD, Van İl Seçim Kurulu’nun mazbatayı seçimi kaybeden AKP’li Abdulahat Arvas’a verdiğini duyurdu.

ARA REKLAM ALANI

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığını kazanan Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının elinden alınması sonrası, Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı AK Parti’li aday Abdulahat Arvas’a verdi.

 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi’nin duyurduğu kararda, “Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Sayın Abdullah Zeydan, seçilme yeterliliği uygun bir şekilde aday olarak Van halkının yüzde 55 çoğunlukla seçilmiş iradesidir. Ancak yargı, siyasi bir talimatla seçime 2 gün kala hukuksuz bir itiraz süreci işleterek Van halkının iradesini siyasi bir darbe ile gasp etmiştir. Van İl Seçim Kurulunun verdiği hukuksuz kararla mazbatanın ikinci olan partiye verilmesine karar verilmiştir. Van halkının iradesine yönelik bu hukuksuz, adaletsiz ve gaspçı uygulamalara karşı tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve demokratik kamuoyunu halkın iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sürecin takipçisiyiz” denildi.

Mazbatanın AK Parti’li adaya verilmesinin ardından kentte olaylar çıkmaya başladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.