Dolar 32,3565
Euro 34,7090
Altın 2.392,81
BİST 10.161,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

70 Yıllık Okuma Hayalini Şimdi Gerçekleştiriyor

70 Yıllık Okuma Hayalini Şimdi Gerçekleştiriyor
REKLAM ALANI
2 Mart 2022 20:34 | Son Güncellenme: 2 Mart 2022 20:51
1.860

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Halime Sangın, okul özlemini 70’inden sonra katıldığı okuma yazma kursunda gideriyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Siverek Kaymakamlığına bağlı Şirinkuyu Aile Destek merkezine başvuru yaparak okuma yazma ve Kuran kursuna kayıt yaptıran Halime Sangın, düzenli olarak katıldığı kurslarda başarılı olmak için evde de torunlarıyla birlikte ders çalışıyor. 8 çocuğundan 33 torunu bulunan Halime Teyze, torunlarının 5 çocuğuna ise kendisi bakıyor.

 

Torununun çocuklarını gören Halime Sangın, okumanın yaşı olmadığını belirterek şunları söyledi; “Eskiden köyde yaşadığımız için okul hayatımız olmadı imkânımız da o şartlarda yoktu, okul okuma özlemim her zaman içimde bir özlem olarak kaldı, evlendikten sonrada Siverek merkeze yerleştim, Burada ev, iş ve çocuğa karışınca maddi yetersizliğinden dolayı okuma imkânımız olmadı. Bir trafik kazasında kızım ve torunumu kaybettikten sonra, kursa gitmeye karar verdim. Bu sayede kendimi teselli de ediyorum.”

 

“AZİMLE ÇALIŞAN NİNEMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Şirinkuyu Aile Destek Merkezi Birim Sorumlusu Ayşe Duman, “Ninemiz merkezimize başvuru yaparak Kuran kursu ve okuma yazma kursuna katılmak istedi, biz de yaşına rağmen azmine şahit olduk. 1 aylık eğitim sürecinde Halime Ninemiz okuma yazma ve Kuran kursunda sabır ve azimle her iki kursta da başarı sağladı. Şu an eğitimi çok güzel bir seviyede ilerliyor. İlerlemiş yaşına rağmen kurslara katılması ve evde torunlarıyla derslerine devam etmesi takdire şayan bir harekettir. Yaşına rağmen yılmadan usanmadan büyük bir azimle gelip çalışması bizlere gurur veriyor. İnşallah tek hayali olan okuma yazma kurslarını bitirerek, kimseden destek almadan okuyarak, adres sormadan kendi başına devletin destekleriyle umre ve hac vazifesini yerine getirebilmesi için çalışıyor” diye konuştu

 

“BİZ ANNEMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

 

Annesiyle gurur duyduğunu ve okuması konusunda her zaman destekçi olacaklarını belirten Halime Sangın’ın oğlu Ömer Sangın, “Annem kendi imkânıyla kurslara katılarak eğitim alması bizim için gurur verici, annem ailemizin maddi imkânsızlığı nedeniyle bugüne kadar hiç okula gidemedi. Annem destek merkezine kayıt yaptırdığını bize deyince biz de kendisini destekledik. Şu an destek merkezi olsun evde torunlarıyla birlikte ders yaparak kendini geliştiriyor, hem ev işleri olsun hem de torunlarına bakmak olsun fedakârca elinden geldiğince yapıyor. Allah devletimizden razı olsun eskisi gibi değil şimdi okumak için tüm imkânlar var insan yeter ki okusun, biz de annemizin okumasından dolayı sevinçli ve gururluyuz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.