Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

‘Valiler İl Başkanı, Kaymakamlar AKP’nin İlçe Başkanı Gibi Davranıyor’

‘Valiler İl Başkanı, Kaymakamlar AKP’nin İlçe Başkanı Gibi Davranıyor’
REKLAM ALANI
26 Ekim 2022 12:51
1.669

Bir dizi etkinliklerde bulunmak için Diyarbakır’a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partilileriyle bir araya geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

Dün sabah saatlerinde partililer tarafından havaalanında karşılanan ve parti il binasında partililerle bir araya gelen Nazlıaka, burada partiye katılan kadınlara rozet taktı, bu esnada Diyarbakırlı kadınlar zılgıt eşliğinde alkışlandı.

 

 

Rozet takdiminin ardından Dünya üçüncüsü olan milli sporcu Beritan Akyel’i kabul eden Nazlıaka, burada Akyel’i tebrik edip teşekkür plaketi takdim etti.

 

Nazlıaka’ya Diyarbakır programında CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Armağan Akyüz eşlik etti.

 

“Kadına Şiddete Son” sloganı ile yola çıkan “Yaşam Hak Otobüsü” ile Diyarbakır’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Aylin Nazlıaka, Diyarbakır’da Tahir Elçi’yi vurularak öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare’de, Gaffar Okkan’ı da anıtı başında andıktan sonra CHP il binası önünde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişiyle birlikte gerginlik ortamının meydana geldiğini belirten Nazlıaka,”Bundan iki gün önce Erdoğan buradaydı. Buraya gelecek diye yine müthiş bir gerginlik ortamı meydana gelmiş gerilim ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz dönemde parti devleti her yere hakim olmaya çalışıyor, bu nedenle üzülerek söylüyorum valiler İl Başkanı gibi Kaymakamlar AKP’nin ilçe başkanı gibi bazı muhtarlar da AKP’nin mahalle temsilcisi gibi davranıyor. Yetmemiş Milli Eğitim Müdürü’ne talimat verilmiş, İl Milli eğitim müdürü ilçe milli eğitim müdürlerini bir araya getirmiş onları tek tek aramış ve demiş ki miting alanını doldurun. Her İlçe Eğitim Müdürü on Okulu aramakla görevlendirilmiş aradıkları Her okul müdürü En az 10 kişiyi oraya getirmekle görevlendirilmiş, yetmemiş geldiklerini kanıtlamak için selfie çektirip WhatsApp durumuna atmaları istenmiş. Öğretmenlerimizi rahat bırakın, öğrencilerimizi rahat bırakın halkımızı rahat bırakın” dedi.

 

 

‘HALKTA BİR KARŞILIĞINIZ KALMADI ARTIK BU GERÇEKLE YÜZLEŞİN’

 

Ak Parti’nin kaybettiğini ve bununla yüzleşmeye gücü olmadığını söyleyen Nazlıaka,”Halkta bir karşılığınız kalmadı artık bu gerçekle yüzleşin. Bakın Biz il İl, ilçe ilçe, Mahalle mahalle geziyoruz halkımızla buluşuyoruz ama Hiçbir AKP’li göremiyoruz Üstelik halkın içine çıkamayan AKP her yerde kamu personelini kullanmaya başladı. Mesela Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeli Erdoğan’ın mektubu ile birlikte AKP broşürü dağıtıyor, yani parti propagandası yapıyor. Niye partililer gidip bunu yapmıyor, çünkü partililerin halkın içine girebilecekleri bir durumu yok. Ne yapacak emekliye gitse ne diyecek, geleceksizlik kaygısı olan gence gitse ne diyecek, her gün şiddetle burun buruna yaşayan kadınlara gitse ne diyecek. İşte o yüzden bir yandan halktan korkan bir parti var diğer tarafta ise halkın partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi var” diye belirtti.

 

 

‘HALK KARNINDAKİ GURULTUYU UNUTUR MU?’

 

Erdoğan’ın geçtiğimiz Pazar günü kente gelmesine ve yaptığı açılışlara değinen Nazlıaka,” Erdoğan açılışlar yapmış sorarım size, milletin bahçesinde yuvarlanan halk dolduramadığı pazar çantasını unutur mu, ya da o yollara dökülen asfaltlarla işsizlik sorunu çözülür mü, halk karnındaki gurultuyu unutur mu, ama halktan o kadar uzaklaştılar ki bunların farkında bile değiller. Sarayda oturanlar halkın elini tutamaz. Bir tarafta her gün mum gibi eriyen bir iktidar diğer tarafta iktidar yolunda adımlarını yürü adımlarını güçlendiren bir ittifak masası var. Ben aslında o masaya 6’lı masa demek yerine millet masası diyorum. Çünkü ben o masaya baktığımda 6 rakamını değil 85 milyon rakamını görüyorum halkı görüyorum. Her gün sahada olacağız halkın iktidarını hep birlikte kuracağız. Geliyor gelmekte olan diyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.