Dolar 32,5073
Euro 34,8975
Altın 2.433,11
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

Vali Su, Biçerdöverle Buğday Hasadı Yaptı

Vali Su, Biçerdöverle Buğday Hasadı Yaptı
REKLAM ALANI
21 Haziran 2023 15:07
323

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, biçerdöverle buğday hasadına katıldı. Vali Su biçerdöverin direksiyonuna geçerek buğday hasat etti.

 

ARA REKLAM ALANI

Sur İlçesi Bağpınar Mahallesinde gerçekleşen buğday hasadı etkinliğine Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter V. Abdullah Çiftçi, Bağlar Kaymakamı Sur Kaymakam V. İsmail Pendik, İl Tarım Müdürü Mustafa Ertan Atalar, çiftçiler, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

 

Vali Ali İhsan Su, çiftçilerle bir süre sohbet edip bilgi aldıktan sonra biçerdöverin direksiyonuna geçerek buğday hasat etti.

 

Hasadın ardından açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır’ın birçok sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kentin 7 milyon dekar tarım alanına sahip olduğunu kaydeden Vali Su şöyle konuştu: “Diyarbakır 15.3 milyar lira tarımsal üretim değeri ile Türkiye’de 7. sırada. Yani biz Diyarbakır ili olarak hakikaten tarımsal anlamda önemli bir yere sahibiz. Şimdi bu tarımsal alanlarımızdan yaklaşık hububat alanımız 3,5 milyon dekar, 3,5 milyon dekar alanda hububat ekimini gerçekleştiriyoruz. Bunun yaklaşık 2 milyon 800 bin dekarında buğday, 700 bin dekarında da arpa ekimi gerçekleştiriyoruz.”

 

Tarım sektöründe, önemli bir önemli bir potansiyele sahip olan Diyarbakır’ın bu potansiyelini daha iyi değerlendirmek için de çalışmalar sürdürdüklerini belirten Vali Su; “Üreticimize bu anlamda çok önemli destekler veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Buğday fiyatları açıklandı malumunuz çiftçimiz memnun, bu anlamda çok güzel bir fiyat verildi. Bu da çok güzel, inşallah gittikçe de buğday, arpa üretiminin daha da gelişmesine çok önemli bir katkı sağlamış olacak. İlimiz açısından söylüyorum, inşallah bu sene 2 milyon 800 bin dekar civarında bir ekilişle 1 milyon 200 bin ton civarında bir rekolteyi bu yıl inşallah ilimizde bekliyoruz, tahmin ediyoruz. Malumunuz 6 Haziran itibarıyla ilimiz genelinde hububatlar ile ilgili hasat dönemimiz başladı, şu anda devam ediyor. Özellikle kuru tarım yapılan arazilerimizde hemen hemen yüzde 50’nin üzerinde hasat gerçekleştirildi, halen de devam etmekte. İnşallah sulu ekim alanlarında da bu ay sonu itibariyle hasada başlamış olacağız. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli, bol kazançlar diliyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.