Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Diyarbakır’da sağlık entübe halde

Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi’nden bir basın açıklaması yapıldı.

Diyarbakır’da sağlık entübe halde
REKLAM ALANI
22 Şubat 2022 14:31 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2022 19:43
721

 

 

ARA REKLAM ALANI

Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi’nden bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında il temsilcisi Mehmet İhsan Acun, Diyarbakır’da sağlık alanında ciddi değişikliklerin yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altı çizilerek, sağlığın entübe duruma geçtiğini vurguladı.

 

SAĞLIK ENTÜBE OLMUŞ

 

Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi İl Temsilcisi Mehmet İhsan Acun, “Diyarbakır’da Sağlık Hizmetleri Ciddi şekilde mercek altına alınmalıdır. Kurumlarda adamı dayısı olanlar kendi unvanı ve mesleğinin dışında çalışabilmektedir. Sendika referansı ile göreve getirilen ve sendikanın çıkarı ve talebi doğrultusunda hareket eden idareciler vatandaşa hizmet etme, kurumsal yarar ve çalışanın memnuniyetini hiçe sayarak görevlendirmeler yapabilmektedir” ifadelerinde bulundu.

 

HEMŞİRE SAYISI AZ, HASTA ÇOK…

 

Az sayıda hemşire ile çok sayıda hasta bakıldığının önemine değinen İl Temsilcisi Acun böyle bir durumda kaliteli ve sağlıklı bir hizmet söz konusu olamayacağını belirtti. Acun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemide en çok ihtiyaç duyulan sağlık çalışanlarından,  çok sayıda nitelikli hemşire idari alanlarda görevlendirilmektedir.  İmtiyazlı hemşireler ise asli görevini yapmaktan ziyade, idari inisiyatiflerle, kişiye göre muamelelerle ve torpille idari alanlara verilmektedir. Bir çok hemşire covide yakalandığından dolayı servislerde ve yoğun bakımlarda hemşire ihtiyacı oluşmaktadır. Az sayıda hemşire ile çok sayıda hastaya hizmet veren bir ortamda kaliteli ve sağlıklı bir hizmet görmek çok zor olmaktadır. Aktif şekilde çalışan hemşirelerimiz 24 saat nöbet 24 saat izin sonra tekrar 24 saat nöbet şeklinde gün aşırı çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Hemşirelerimiz yıpranmakta tükenmişlikle karşı karşıya bırakılmaktadır. Aynı kurum içinde hemşire yokluğu gerekçe gösterilerek anestezi teknikerleri yoğun bakımlarda  hemşirelik görevi ile görevlendirilmektedir. Oysa daha önce yoğun bakımlarda çalışmış imtiyazlı ve torpilli sertifikalı hemşireler idari alanlarda çalıştırılarak görmezden gelinmektedir.”

 

ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

 

Bu durum hastalar için vahim sonuçlara neden olabileceğini belirten Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi İl Temsilcisi Mehmet İhsan Acun, “Yoğun Bakım Hemşireliği nitelikli ve özellikli bir hizmet olup gerekli eğitimi almış tecrübeli çalışanlar tarafından hizmet verilmelidir. İlimizdeki  Sağlık Çalışanlarımızın çalışma ortamı ve çalışma koşullarını iyileştirmeliyiz. Bu konuda İlimizdeki tüm yetkilileri bu hususlarda duyarlı olmaya torpil ve adam kayırma ile mücadele etmeye davet ediyoruz. Aksi halde bunun vebalini hepimiz taşırız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.